Nejlevněji natankují řidiči na malých čerpacích stanicích. Například na čerpací stanici na takzvaném Novém Městě (na českobrodské silnici nedaleko odbočky na Cerhenice) natankujete klasický diesel za 35, 50 korun za litr a nejprodávanější Natural 95 o korunu dráž. Úplně stejné ceny nabízí také malá čerpací stanice v kolínské Pražské ulici. Ceny však klesly také u větších společností, které prodávají pohonné hmoty. Na Zlatém Slunci pořídíte litr nafty za 36, 50 a litr Naturalu 95 za 37,50 Kč.

Při vjezdu do Kolína v ulici Pražské natankujete zdokonalené dieselové palivo za 36,60 korun za litr a stejně kvalitní benzín za 37,90 Kč. Na protilehlé straně této ulice doplníte Natural 95 za 37,50 Kč za jeden litr a litr dieselu za 36,30 Kč.
Nejprodávanější benzin Natural 95 zlevnil v našem kraji v průměru o 30 haléřů na 37,72 Kč za litr, nafta o šest haléřů na 36,90 Kč za litr.

Nejlevnější paliva v kraji jsou v současné době na Mělnicku a Kutnohorsku, nejdražší na Benešovsku, kde Natural 95 v průměru stojí 38,37 Kč za litr, nafta 37,63 Kč za litr.

Hranici 38 korun za litr nejžádanějšího benzinu překračují také okresy Beroun, Mladá Boleslav, Praha-západ a Příbram.
Více než 37 korun za litr paliva pro dieselové motory zaplatí řidiči na Berounsku, Mladoboleslavsku, Nymbursku a v okrese Praha-západ.
Výrazně více si motoristé připlatí v hlavním městě, kde jsou pohonné hmoty v průměru nejdražší v republice. Litr Naturalu 95 zde podle analytiků stojí 38,41 Kč,nafta pak 37,46 Kč. Nejlevněji lze benzin i naftu tankovat v kraji Jihočeském.
Za tento měsíc jde již od druhé mírné zlevňování. Prvně zlevnily pohonné hmoty hned na počátku října.
To si však Kolín moc dobře nestál. Počátkem měsíce totiž sice došlo ke zlevňování, ale Kolínsko stále patřilo k nejdražším. A to nejen ve Středočeském kraji, ale v celé republice. V současné době se Kolínsko s cenami pohonných hmot dostalo pod krajský průměr.

Lucie Mašínová, ČTK