V rámci programu bude představena a pokřtěna nová směs na bezlepkový chléb „Chléb pro zdraví“, která byla vyvinuta v Poradenském centru pro celiakii a bezlepkovou dietu.

 

Program :

Pravá domácí bezlepková zabijačka – v 10 hodin začíná řezník „bourat“ pašíka, ochutnávky bezlepkových zabijačkových pochoutek po celý den.
Bezlepkové tržiště – ochutnávky, prodej, prezentace bezlepkových potravin, surovin, pomocníků do kuchyně.
Prodej čerstvého ovoce, zeleniny.
Prodej medu, oříšků, slivovice, vína a další domácích bezlepkových produktů.
Představení a křest nové směsi na bezlepkový chléb – Chléb pro zdraví.
Praktická ukázka přípravy bezlepkového chleba v domácí pícce i tradiční formě.
Individuální konzultace s přítomnými odbornými poradci Poradenského centra pro celiakii a bezlepkovou dietu.
Testování krve na celiakii a dodržování bezlepkové diety.
Měření tělesného tuku, tělesné vody, podílu svalové hmoty a hmotnosti kostí.

 

Kde: Výletní restaurace U Jiřího, Obůrka 17, Blansko.