„Krovy směrem k trati, o kterých jsme věděli, že jsou ve špatném stavu, se samozřejmě budou vyměňovat, ale dvě třetiny směrem k Ceropu se zdají, že jsou v lepším stavu, než se předpokládalo, velká část z nich se patrně nebude muset měnit,“ informoval starosta Michael Kašpar.

Nyní v areálu zámku funguje purkrabství, kde sídlí městské odbory životního prostředí, školství a bytový odbor. Pak samozřejmě podnikatelský inkubátor Cerop, nyní se pracuje na střeše zmíněného paláce.

„Střecha je po fasádě základní předpoklad, abychom se v příštích letech mohli pustit do interiérů,“ naznačil starosta. Ty by se měly zpřístupnit a mohla by se tam přesunout minigalerie, která je nyní nad obřadní síní na radnici, tedy taková menší galerie regionálních umělců.

Ilustrační foto
Kolíňáci už nebudou lepit známky na popelnice

Zároveň pokračují práce na nádvořích, horní bylo předlážděno, bylo vyměněno veřejné osvětlení. „V současné době připravujeme projekt na propojení domu dětí a mládeže. A městský architekt na příští rok chystá vyhlášení mezinárodní architektonické soutěže na dostavbu ječných půd. Ve vzdálenější budoucnosti bychom tam rádi měli moderní městskou knihovnu,“ popsal starosta.

Pak bude zbývat ještě samotná sladovna, rozlehlý objekt, na který zatím projekt není.

Místostarosta Michal Najbrt při návštěvě v nově zrekonstruovaném Domově pro seniory ve Slovenské ulici.
Opravili domov pro seniory, práce vyšly na 16 milionů korun