„Po dobu rekonstrukce přejezdu bude u něj končit městská hromadná doprava, nebude zajíždět na Šťáralku,“ informoval starosta Michael Kašpar.

Druhou opravou je rekonstrukce železničního přejezdu v průmyslové zóně Ovčáry, který bude uzavřený v podobném termínu - od 30. července do 2. srpna. To by se však Kolíňáků tolik dotknout nemělo, navíc jsou práce načasované na období celozávodní dovolené TPCA.

V druhém prázdninovém měsíci by teoreticky měla začít oprava silnice mezi Kolínem a Třemi Dvory, která měla původně začít v dubnu. Termín zatím není oficiálně potvrzený, ale předběžně se hovoří o 15. srpnu. Silnice by měla být uzavřená nejdéle tři měsíce, stavební firma to ale možná stihne za dva až dva a půl měsíce.

Uzavírka železničního přejezdu na Šťáralce
Objízdná trasa je bude cca 6,5 kilometru. Linky MHD č. 2 budou u přejezdu končit, autobusy se budou otáčet na zastávce Kolín, Místní dráha. Po dobu uzavírky tedy nebudou zajíždět na zastávky Kablo a Šťáralka.

Příměstské linky budou jezdit ulicemi Polepská a Dukelských hrdinů. Nebudou zajíždět na zastávky Kablo a Tesla. Náhradní zastávka za Teslu bude Plynárna. Uzavírka se dotkne také linek Kolín – Starý Kolín – Bernardov a Kolín - Nebovidy – Červené Pečky. Budou jezdit objížďkou a nezajíždět do zastávek Tesla, Místní dráha a Kablo.

Ilustrační foto
Část Sokolské ulice v Kolíně bude jednosměrná
Českobrodská radnice dostává novou fasádu.
Fasáda 'nové radnice' v Českém Brodě vyjde na 6,5 milionu korun