Realita ukazuje že nikoliv. Je to podobné, jako kdyby moderní věda dokázala, že už nepotřebujeme jíst. Jsou životní potřeby, které musíme naplnit, aby naše tělo mohlo existovat, prospívat a bylo v pořádku. Jídlo a pití je stejnou fyziologickou potřebou jako například dýchání.

Ovšem v našem životě neprožíváme pouze fyzický hlad a žízeň, ale každý z nás má i duchovní potřeby. Můžeme zažívat duchovní podvýživu stejně jako být duchovně dehydrovaní. Bible o sobě mnohokrát mluví jako o prostředku na duchovní hlad a na duchovní žízeň.

I poslední zprávy z Haiti to potvrzují. Několik dní po ničivém zemětřesení (přesně 12. února 2010) pan prezident René Préval svolal modlitebně-postní shromáždění katastrofou postižených obyvatel. Modlili se za uzdravení země, činili pokání a prosili o odpuštění svých hříchů. Dokonce se ke Kristu jako svému Spasiteli obrátilo 101 kněží Woodoo. Poté, co tito lidé přišli o všechno, zjistili, že již není nic, co by naplňovalo jejich vnitřní život. Nalezli Boha Bible, který každému z nás nabízí duchovní pokrm a duchovní nápoj.

My v České republice bychom si z toho mohli pro sebe vzít ponaučení v tom, že to nemusí dojít tak daleko jako na Haiti (ačkoliv i k nám Bůh již dlouho promlouvá skrze různé naše katastrofy jako povodně apod.), abychom hledali duchovní pokrm a duchovní nápoj. Je tu Bible, ze které můžeme čerpat a zakotvit tak náš život v něčem pevnějším, než je majetek, postavení, práce. Ježíš se chce stát Spasitelem nás všech, kteří žijeme v Kolíně, ve středních Čechách, všech v České republice. Otázka jenom zní: „Dovolíš mu to?“

Bible je tedy pokrm, který dodává novou energii našim vztahům, rodině, do zaměstnání, do oblasti financí i zabezpečení. Bible odpovídá na současné otázky a mluví i do dnešních situací. Bible je jako recept, který z Boží strany zůstává stále stejný a stejně funkční i v 21. století. Je určená každému člověku v každé době.

Přijďte se i vy na vlastní uši a oči přesvědčit během velikonočních svátků na Karlovo náměstí, jaká Bible skutečně je. 2. a 3. dubna 2010 od 8 do 20 hodin zde budeme číst právě z Bible. Zveme vás vřele ke spoluúčasti.

František Flek, pastor Apoštolské církve