I když jako smíšené družstvo to proti velmi silným čistě chlapeckým týmům neměli jednoduché, nikdy se nevzdávali a bojovali až do konce. Nejstarší kluci doplňují i kategorii U13 a někteří i U14 a zde získávali cenné zkušenosti, které zúročovali ve svém „mateřském" družstvu.
Někdy bylo velmi složité zkombinovat všechny termíny a tak nám začali vypomáhat a s týmem společně trénovat i někteří hráči z týmu U11, kteří se postupně sehrávali a stali se platnými spoluhráči. Na oplátku všichni naši hráči ročníku 2003 vydatně pomáhali týmům U11A a U11B a oni byli tahouny těchto nejmladších dětí.
V březnu se začaly hrát kvalifikační turnaje o národní finále. Zde se poprvé muselo naše družstvo rozdělit na dívčí a chlapeckou část. K našim dívkám se přidaly basketbalistky z týmu U11 a vytvořily nové družstvo. Vzhledem k tomu, že za ročník 2002 jsou jen dvě hráčky, byl tým velmi mladý a nestačil na zkušená a sehraná družstva Říčan, Slaného a Kladna. Věříme, že se tento nový tým udrží pospolu a časem využije i tyto první společné zkušenosti. Naše basketbalistky jsou: Klára Bohuslavová, Zuzana Benešová, Jana Sombergová, Karolína Severová, Denisa Holatová, Natálie Pleskačová a Denisa Kraunerová a z U11 je doplnily Adéla Hampejsová, Barbora Puchnerová, Lucie Kratochvílová, Lída Lázňovská, Sandra Bukačová, Veronika Dittlová a Michaela Kopecká.
I kluci odehráli kvalifikaci o národní finále, poprvé čistě v chlapecké kategorii. Bohužel i zde se projevilo, že pouze pět basketbalistů je ročník 2002 a ostatní z týmu ročník 2003 a nejmladší z U11-tek jsou ročník 2004.
I tak dokázali sehrát ve velmi nabitém programu pěkná utkání s Brandýsem n. L. a Nymburkem. Poslední zápas s favorizovaným týmem Nymburka byl celou dobu velmi vyrovnaný a náš tým se rval o každý míč. V průběhu zápasu jsme několikrát vedli.
Bohužel v koncovce se projevila náš malý počet hráčů. Nymburk postavil to nejlepší, co měl k dispozici a díky jeho nátlakové hře jsme ztratili několik důležitých míčů.
Tento zápas jsme nakonec prohráli 60:68. Myslím si, že to byl jeden z nejhezčích zápasů, které náš tým v letošní sezoně sehrál.
I když prohra mrzí, nemusí se tým chlapců U12 za nic stydět. Naši basketbalisté kategorie U12 jsou: Filip Kropáček, Pavel Novák, Jakub Macháček, Adam Domnosil, Kryštof Lasík, Lukáš Mrzena, Ondřej Cimpl, David Machander a David Novotný z týmu U11 s námi hráli Adam Žiško, Patrik Barták, David Volný a Marek Bílý.
Družstvo U12 již druhým rokem trénují trenéři Tomáš Nedbal a Josef Zákora. Učí je hrát velmi těžký a technicky náročný sport, jakým basketbal je. Předávají jim svoje bohaté zkušenosti a zároveň vychovávají k fair play.
Za to jim patří velké poděkování. Dalšími, kdo si zaslouží poděkování, jsou rodiče našich hráčů, kteří je podporují v tomto krásném sportu.

Luboš Novotný