Předchozí
1 z 13
Další

Na sídlišti není kde zaparkovat. Chybějí zubaři. Ulice jsou plné děr. A zrovna ve vaší obci stále chybí kanalizace, ačkoliv ji zastupitelé slibují roky. Témata, která vás trápí. Co bude tím hlavním tématem zářijových komunálních voleb ve vašem bydlišti? Co u vás rozhodne volby?

Dejte nám vědět a zapojte se do velké ankety Deníku. V projektu se podíváme do více než dvou stovek obcí a měst napříč celou zemí a zmapujeme hlavní témata, o kterých se u vás živě diskutuje a diskutovat bude. Své názory můžete sdělovat v exkluzivní anketě.

Volby 2022Volby 2022Zdroj: Deník

Michal Tasch
ředitel Oblastního spolku Českého červeného kříže, Kolín

Michal TaschMichal TaschZdroj: Deník/Jana Martinková
Strany a politická uskupení jistě budou hledat další otázky k řešení, ale podle mého názoru je hybným tématem Kolína na prvních příčkách doprava. Jak parkování, tak ucpaný průtah městem. Obzvlášť nyní, kdy se opravuje Nový most. Od dvou do pěti hodin doprava přes starý most prakticky stojí.

Petr Ledvina
arborista, Kolín

Petr LedvinaPetr LedvinaZdroj: Deník/Jana Martinková
Parkování. Bylo by dobré udělat parkovací dům na sídlišti. Přijde mi divné, že se má město starat o to, že lidé chtějí mít dvě auta přímo před domem. Každý by měl mít možnost parkovat jedno auto a na parkování každého dalšího se podílet, třeba si místa pronajímat. Parkování neustále ustupuje zeleň, přitom počet míst nikdy nenasytí poptávku. Také by bylo fajn zatraktivnit ježdění na kole a chození pěšky.

Aleš Zahajský
odhadce nemovitostí, Kolín

Aleš ZahajskýAleš ZahajskýZdroj: Deník/Jana Martinková
Určitě doprava a z ní hlavně parkování. Málo míst, hodně aut. Aby se automobilové dopravě ulevilo, je třeba vyjít vstříc cyklistům. Věnovat se cyklostezkám, cyklotrasám po městě. Nemusí být speciálně udělané. Někdo dokonce říká, že po chodníku, kde nikdo nejde, by mohli cyklisté jezdit a nikdo by jim to nevytýkal.

Roman Šulc
historik, autor televizních pořadů Toulavá kamera a Objektiv, Kolín

Roman ŠulcRoman ŠulcZdroj: Deník/Jana Martinková
Oprava ulic. Každý dnes vozí děti do školy autem. Město by bylo volné, problém si dělají lidé sami. Kolem půl osmé u škol neprojdete Kolínem. Máme MHD, ale autobusy jezdí poloprázdné. Všichni nadávají, že benzín je drahý, ale asi ne, když tolik lidi stále jezdí. Dopravu město nevyřeší. Co by si lidé představovali? Má se zbořit divadlo a místo něj udělat další jízdní pruh? Nebo zbořit chrám sv. Bartoloměje a místo něj vybudovat dálnici?

Jan Hora
zlatník, Kolín

Jan HoraJan HoraZdroj: Deník/Jana Martinková
Hledání uklidnění celospolečenské atmosféry, laskavost a moudrost volených představitelů města, mít nadhled, umět naslouchat oponentům. Byl jsem koaličním i opozičním zastupitelem a vím, o čem píšu. Prožil jsem na vlastní kůži situace, které mě zhnusily zastupitelské angažmá do konce života. Všechno ostatní jsou věci technického pokroku.

Markéta Rücklová
učitelka dětské skupiny, Český Brod

Markéta RücklováMarkéta RücklováZdroj: Deník/Jana Martinková
Možná uskutečnění projektů, které teď aktuálně zvítězily v hlasování Broďáci Brodu.

Irena Drahoňovská
dětská lékařka, Český Brod

Irena DrahoňovskáIrena DrahoňovskáZdroj: Deník/Jana Martinková
Teď je každý znepokojený. Ale u nás místně? Aby město drželo pohromadě. Asi se budou dít špatné věci, podle mého odhadu. Tak zkrátka aby město své lidi podrželo. Třeba kdyby se někdo dostal do opravdu velkých problémů, aby mu město nabídlo možnost ubytování. Kdo ví, jak to všechno skončí.

Ivana Nývltová
pracovnice informačního centra, Český Brod

Ivana NývltováIvana NývltováZdroj: Deník/Jana Martinková
Asi to bude parkování, zvlášť na sídlišti a ve středu města. Hodně veřejností hýbalo i to, že ve města není možnost koupání.

Zdeněk Chybný
šachista, Český Brod

Zdeněk ChybnýZdeněk ChybnýZdroj: Deník/Jana Martinková
Těžko říct. Parkování, doprava, umístění dětí do škol.

David Fikejz
fotbalista, Český Brod

David FikejzDavid FikejzZdroj: Deník/Jana Martinková
Velkým tématem určitě bude bezpečnost. Český Brod je stále jistou noclehárnou Prahy. Lidé se tu zkrátka necítí úplně bezpečně. V parku, v uličkách. Za další také, za mě osobně, větší podpora sportu, aby děti mohly sportovat.

Pavlína Zvoníková
lektorka dětského ekologického klubu, Cerhenice

Pavlína ZvoníkováPavlína ZvoníkováZdroj: Deník/Jana Martinková
Žhavým tématem je jistě doprava, ale také vytvoření dětské skupiny. U nás v městysi je spousta novostaveb, přicházejí mladí lidé s dětmi. Myslím, že to klaplo, že se zřídí dětská skupina pro děti, které se nedostaly do mateřské školy.

Václav Hanuš
vedoucí pracovní čety, Cerhenice

Václav HanušVáclav HanušZdroj: Deník/Jana Martinková
Doprava. Hlavně ta nákladní nás trápí. Jsou poničené kanálové vpusti, což pro obyvatele v domech při silnici znamená strašný rachot. Dalším tématem je rozrůstání městyse. To je jistě pozitivní, ale rozrostli jsme se natolik, že školka už přestává stačit. Bude rozšiřovat a připravuje se také dětská skupina. Taktéž máme silné sportovní zázemí, pro dospělé i děti, to je důležité. Dalším tématem jsou chodníky, aby se zvýšila bezpečnost.