„Objížďka sice není dlouhá, ale silnice strašná. A železniční přejezd ještě horší,“ popsal jeden z řidičů.

Oprava mostku se už chýlí ke konci, obyvatelé Dobešovic si oddechnou od obtěžující dopravní zátěže, ale řidiči od objížděk ne. Mostek by měl být hotový v pondělí 15. dubna. Ovšem na stejný den je plánovaný začátek rekonstrukce jen o kousek dál. Uzavírka silnice z Červených Peček do Polep je plánovaná od 15. dubna do 17. května. Bude se tam opravovat benzínové potrubí, které v jednom místě vede pod silnicí.

V době uzavírky budou tedy autobusy zajíždět pouze na polepskou otočku, jinak ale podle běžného jízdního řádu. V té doby by se měl také zhruba měsíc opravovat mostek v Dobešovicích, kudy vede nyní objížďka kvůli uzavírce mostku u Pazderny. Následovat by měla generální oprava mostu na Bojišti, který bude uzavřený zhruba půl roku.

Ne zrovna nadšení jsou také řidiči, kteří míří do Starého Kolína. Most přes Klejnárku měl být hotový už koncem listopadu. Termín se ale několikrát posouval a naposledy zhotovitel požádal o prodloužení termínu výstavby s tím, že mostek bude uveden do provozu 1. května.

Do Kolína dorazil spartanský štít. Charitativní pouť pokračuje do Kutné Hory.
Do Kolína dorazil spartanský štít. Charitativní pouť pokračuje do Kutné Hory.
Ilustrační foto.
Tip Deníku: Radim ožije v country stylu