Seriózněji naladění komentátoři snímek dávali do souvislosti s informacemi, že vzhledem k nedostatku počítačových čipů začaly ruské zbrojovky do svých sofistikovanějších výrobků montovat čipy, které původně byly určeny pro chladničky. Možná by ke stejnému účelu mohly posloužit i čipy z praček. Vzápětí však následovalo upozornění, že asi nejde o pračku, ale o sušičku.

Na palubě bitevních vrtulníků Mi-24, zvaných v modernizované verzi Mi-35, je i prostor pro převoz malého výsadku, a tak se lze dohadovat, zda jej posádka nevyužila i k přepravě kořisti. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj již dříve v narážce na zprávy o rabování, jehož se dopouštějí ruští okupanti, prohlásil, že jejich snem je nejspíše ukořistit záchodovou mísu - a samým štěstím zemřít.

Zničená ruská armádní technika v ukrajinském městě Buča, 10. května 2022
Urazí dlouhou cestu, pak zhynou na Ukrajině. Video ukazuje zkázu ruských tanků

Tato myšlenka inspirovala polské tvůrce kresleného filmu ke svérázné verzi potopení ruského křižníku Moskva: pozornost ruských námořníků odláká ukrajinský dron nesoucí zcela novou toaletní mísu, čehož ukrajinští vojáci využijí k odpálení protilodní střely a potopení ruské vlajkové lodi.