Jenom ve Stuttgartu vyjížděli hasiči od pondělního večera do dnešního rána v souvislosti s bouřkami k 330 událostem. Podle policie voda v hlavním městě spolkové země Bádensko-Württembersko zaplavila různé tunely. Také mluvčí policie v Pforzheimu DPA potvrdil zprávy o zaplavených silnicích či sesuvech půdy v obci Altensteig. Voda strhla i několik metrů zdi u řeky Nagold.

Na budově Státní opery ve Stuttgartu bouře strhla část střechy a z podstavců svrhla sochy. "Stojím pod střechou a jsem docela pěkně mokrý," řekl DPA šéf opery Viktor Schoner. Voda natekla až k jevišti. V době bouře v budově bylo 250 návštěvníků, ale nikdo nebyl zraněn.

Lidé ve městě Olympia se ochlazují ve fontáně v parku během horkého dne
Kanada se i nadále potýká s vlnou veder. Země zaznamenala nový teplotní rekord

Také přes spolkové země Porýní-Falc a Hesensko se přehnaly místy prudké bouře. Například ve městě Ludwigshafen si vyžádaly 84 zásahů; hasiči museli odčerpávat vodu ze sklepů a bytů a odstraňovat vyvrácené stromy.

Rovněž v Bavorsku řádila bouře dlouho do noci. Během krátké doby vyjížděli hasiči ke 101 zásahům a záchranné služby ke 25, uvedlo město Würzburg, podle něhož šlo o vyvrácené stromy či zaplavené sklepy a silnice.

Nehody se zraněnými 

V Porýní-Falci jsou ze dvou dálnic hlášeny nehody se zraněnými při prudkých deštích. Na dálnicích A3 a A48 bylo do pondělního pozdního odpoledne nejméně sedm nehod, při nichž byl těžce zraněn jeden člověk a další tři lehce. Ve městě Bocholt v Severním Porýní-Vestfálsku museli hasiči odčerpávat vodu z mnoha sklepů a odstraňovat stromy. Do půlnoci zasahovali ve městě na 119 místech.

Ilustrační snímek
Část Česka ráno zasáhly velmi silné bouřky. Další dorazily večer

Nejnovější bouřky, které se zformovaly nad Bádenskem-Württemberskem a Bavorskem, se částečně přesunuly do České republiky. Mluvčí německé meteorologické služby DWD ale dnes ráno uvedla, že konec nečasu v Německu není v dohledu.