Tvůrci umně využili zpěvaččiných songů do příběhu, který sepsala spisovatelka a publicistka Uljana Donátová. Ten je přitom srozumitelný a dopředu možná až příliš čitelný, takže si každý záhy uvědomí, o co v něm půjde, to ale nekalí potěšení ze sledování celé podívané.

Děj se točí kolem tří charakterově odlišných ženských postav potýkajících se se situacemi, které přináší život. Každá z nich se je snaží přijímat a řešit po svém, pokud možno s potřebnou dávkou nadhledu. Občas se mezi sebou slušně popichují, nemají daleko od toho se v rámci humoru ani „shodit“, ale když je opravdu nejhůř, dokáží se podržet a povzbudit. Všechny navíc sní o lásce, která má – jak známo – mnoho podob a která je jim v závěru dopřána. Jak jinak…

Kateřina Bohatová od dětství miluje zpěváka Stinga
Zagorová nám vzkázala, ať jdeme svou vlastní cestou, říká o muzikálu Bohatová

Co příběh převyšuje a dává mu šťávu, jsou pochopitelně samotné šlágry Hany Zagorové, například Je naprosto nezbytné, Za každou chvíli s tebou platím, Gvendolína, Můj čas, Spěchám, Biograf láska nebo Maluj zase obrázky. A ač se datují do osmdesátých či devadesátých let, rozumí jim i dnešní generace diváků či posluchačů. Protože jak řekl režisér představení Jan Kříž - ať chceme, nebo nechceme, všichni jsme fanoušky písní Hanky Zagorové. Nikdo jim neuteče, protože tu jsou s námi, jsou součást české kultury.

Video: Píseň Biograf láska v podání Hany Zagorové

Zdroj: Youtube

Účinkující si s písněmi poradili na výbornou, při jejich interpretaci do nich dali kus svého já - ať už je řeč o Marii Křížové, Michaele Tomešové, Kateřině Bohatové, Romanu Tomešovi, Zbyňku Fricovi či Přemyslu Pálkovi.

Sympaticky působí a do zkušeného týmu herců a zpěváků skvěle zapadli i představitelé dětských rolí. Hezky se kouká i na kostýmy Radka Fišera, které podtrhují dannosti jednotlivých postav, zdařilé jsou i choreografie Petry Parvoničové a scéna Jana Kříže.

Návrat s plnou parádou 

Hana Zagorová se do Divadla Kalich, kde jsme ji před patnácti lety vídali v muzikálu Jack Rozparovač, vrátila s plnou parádou. Sice jen prostřednictvím písní, ale o to silněji a působivěji.