Krátce před polednem chtěla hlídka kouřimských policistů mezi Zásmuky a Hošticemi zastavit vozidlo Škoda 105. Podle registrační značky po něm bylo totiž vyhlášeno pátrání. Kdosi auto odcizil v Kolíně. Na policejní signalizaci řidič ale nereagoval a pokračoval v jízdě.
Kličkoval a nedovolil hlídce jej předjet. Následovala honička jak z akčního filmu.

Svou agresívní jízdou přes obce Hoštice, Svojšice, Poboří a Hradenín ohrožoval nejen chodce, ale i další účastníky silničního provozu. Na hlavní komunikaci najížděl vysokou rychlostí dokonce do protisměru. Tam samozřejmě ohrožoval protijedoucí vozidla.

Opakovaně se snažil vytlačit policejní vůz ze silnice. Mezi obcemi Chocenice a Libodřice najel do pole, kde pokračoval ve zběsilé jízdě.
Vzhledem k tomu, že vozidlo směřovalo zpět na hlavní komunikaci, policisté použili služební zbraně. Prostřelili mu zadní pneumatiku.

I s prázdnou ale řidič za volantem pokračoval na Libodřice. Zastavil až po několika kilometrech u Břežan I. Trojice mužů vyskákala z auta a utíkala do pole. Zastavil ji až varovný výstřel. Trio, které tvořili muži od osmnácti do jednadvaceti let, pomohly zpacifikovat také policejní hlídky z Kostelce a Peček.

"Pachatelům nyní hrozí za maření úředního rozhodnutí a vykázání a podílnictví odnětí svobody až na čtyři roky," popsala Věra Žídková z kolínské policie.