Akcí zásahovky v rodinném domě na blíže neupřesněném místě Prahy-západ, kde byli zadrženi tři muži a dvě ženy ve věku od 27 do 48 let, vyvrcholilo půlroční úsilí detektivů z policejního toxi týmu, snažících se rozkrýt činnost dobře organizované skupiny zabývající se dovozem léků s obsahem pseudoefedrinu z Polska, výrobou a následnou distribucí metamfetaminu. Každá z osob prý měla jasnou pozici v hierarchii skupiny a přesně stanovené úkoly.

Akce nicméně měla širší dosah: následovaly čtyři domovní prohlídky nejen na území Středočeského kraje, ale i v Praze a na Liberecku. Kriminalisté při nich zajistili kompletně vybavenou varnu pervitinu, rovný čtvrtkilogram již vyrobené drogy připravené k distribuci, 200 gramů pseudoefedrinu používaného jako jedna z výchozích surovin – a také dvě stě tisíc korun v hotovosti.

„U všech pěti osob již policisté zahájili trestní stíhání pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ konstatovala Suchánková, přičemž připomněla, že trestní zákoník v tomto případě stanoví sazbu trestu odnětí svobody od dvou do deseti let. Všichni tři muži skončili ve vazbě, ženy jsou stíhány na svobodě. Trestní minulost spojenou s drogovou kriminalitou mají dva z obviněných: nejstarší muž (48) a nejmladší žena (27).

Listopad 1989
Zrůdnosti komunistického režimu? Pamětníci mají jasno, našli ale i pozitiva
Foto z workshopu.
Střední Čechy chystají město budoucnosti, zaznělo v Bruselu