Policejní psovod však bombu nenašel, pátrání po výbušnině ukončil v 9.30 hodin s negativním výsledkem. „Pachatel se u výslechu přiznal, že si vše vymyslel," řekla Věra Žídková.

Zadržení muže, který anonymně nahlásil v kolínském městském společenském domě výbušninu po sedmé hodině ráno, potvrdila policejní mluvčí Věra Žídková. Bombu nahlásil na lince 112, její mechanismus a umístění však nijak nepopisoval. Za šíření poplašné zprávy hrozí podle policie muži vězení až na tři roky.

Lidé ale nevěřili tomu, že by v kulturáku skutečně bomba byla. "Teď budou akorát chybět policisté na místech, kde by měli být. Jsem zvědavý, kolik toto nahlášení bude stát daňové poplatníky," řekl kolínský místostarosta Tomáš Růžička v reakci na situaci.

Uzavřená ulice a policejní automobil překvapil studenty Vysoké školy politických a společenských věd v Kolíně, kteří se svými rodiči míří na radnici. Mají dnes totiž promoci. Promoční obřad se ale odehrál bez přerušení, policie radnici neevakuovala. „Z naší strany vše proběhlo dobře, akorát absolventi a jejich rodiny byli trochu vyděšení, co se vedle děje," řekl prorektor kolínské vysoké školy Vladimír Srb.