Jednadvacetiletý cizinec při odbočování doleva nezvládl dostal smyk. Pak se dostal do protisměru. Tam narazil do zaparkované mazdy. Majitel stál v jeho blízkosti. Mazda pak nárazem skončila v budově ubytovny. Po nehodě řidič ujel. Ne však daleko.

Asi po 30 metrech ho zastavila hlídka kolínské policie. „K překvapení“ dechová zkouška měla pozitivní výsledek. Nikdo naštěstí nebyl zraněný.

To ale není kompletní příběh. Dvacetiletý spolujezdec se obrátil na přítomnou hlídku policie s dotazem, co by požadovali za neřešení celého případu. Na to policisté nereagovali.

Mladík ale stejně nabídl každému 8 tisíc korun. Policisté muže několikrát upozornili, že je celý hovor nahráván. Přesto muž nabídku rozšířil i o velitele policie a zvýšil částku pro všechny na 18 tisíc korun.

Ve svém jednání nepřestával a snažil se uplatit i další hlídku, která prováděla následnou eskortu. Také částkou 8 tisíc korun. Výsledek? Mladík čelí obvinění ze spáchání zločinu podplácení. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let.