Lapky zřejmě láká výhodná poloha objektu. Nachází se totiž ve štítarském údolí a několik set metrů od posledního rodinného domu.

„Bohužel to není poprvé. Na podzim to vypadalo, že zloději šli vyloženě po balónech. To jsme tehdy také hlásili na policii. Teď máme vyražené šestery dveře. Neztratil se naštěstí ani jediný míč nebo jiné vybavení na fotbal,“ popsal Miroslav Ulc z fotbalového klubu Štítarský SK.

Posledním vloupáním se nyní zabývá policie. „Pachatel vše prohledal a odcizil vzduchojem k baru, dva narážecí kohouty a prázdný sud od piva,“ uvedla včera Petra Čimová z kolínského policejního ředitelství s tím, že vzniklá škoda činí 13,5 tisíce korun.

Ve Štítarech ovšem fotbalisty netrápí jen zloději. „Máme kabiny nově natřené. Jsem zvědavý, jak to dlouho vydrží. V minulosti už nám totiž několikrát zkrášlili vzhled nějací típci, co si hrají na sprejery,“ připomněl jeden ze štítarských fotbalistů.

Štítarští nejsou sami, kteří musejí řešit problémy okolo svého fotbalového areálu. Na konci uplynulého roku se neznámý vandal rozhodl udělat terénní dráhu přímo na ploše hřiště v Ohařích. Zbyly po něm vyjeté koleje, několikatisícová škoda a samozřejmě další starosti s dáváním travnatého povrchu do pořádku.

I tento případ řešila policie. Podezření padlo na někoho z místních. Ale když se nikdo nechytí za ruku, je to těžké dokazování.