Samozřejmostí byla i dechová zkouška. Požití alkoholu před jízdou vyloučila. Následný orientační test na zjištění přítomnosti omamných látek v těle byl ale pozitivní na amphetamin. Lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve a moči odmítl.

Policejní hlídka na základě zjištěným skutečností okamžitě řidiči zadrželi řidičský průkaz. Provinilec si uvědomil, že přišel čas na „vyjednávání“. Reagoval otázkami, zda by se věc nemohla vyřešit na místě. „Muži bylo vysvětleno, že toto není možné, jelikož věc bude řešena ve správním řízení,“ vysvětlila Věra Žídková z kolínské policie.

Po několika podobných narážkách muž řekl: „Takže s úplatkem jsem šel na vás špatně.“ Následovala nabídka 10 tisíc korun. Lumpovi se totiž nechtělo na přestupkovou komisi. Svého činu zřejmě už nyní lituje. Za podplácení mu totiž hrozí odnětí svobody až na šest let. Zdaleka však nejde o ojedinělý případ. V prosinci minulého roku narazila policejní hlídka v Pečkách.

Při prováděném zákroku nabízel devatenáctiletý mladík peněžní úplatek. Dobře totiž věděl, že je v celostátním pátrání. Aby se vyhnul dodání do výkonu trestu, nabízel dvěma policistům jako úplatek šest tisíc korun.

Už v květnu 2010 dohlíželi policisté na dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci Přistoupim. Jeden ze šoférů jel na padesátce 101 km/h! Radaru samozřejmě neunikl.

Policisté muže seznámili s tím, že tento přestupek nelze řešit blokově na místě a musí jej oznámit správnímu orgánu. To se však šoférovi příliš nezamlouvalo. Rozhodl se proto, že s tím něco udělá. Mužům v uniformě nabízel peníze s tím, aby tento přestupek neřešila a smazala záznam z radaru. Jeho přání se však s kladnou odezvou nesetkalo.

A na kolik že si kaskadér za volantem cenil svůj přestupek? Mužům zákona nabízel 5 tisíc korun.

Všechny tři události mají jedno společné. Pachatelům nyní hrozí odnětí svobody až na šest let.