„Poté, co mu bylo vysvětleno, jak se používá, musel muž způsobený nepořádek vzorně uklidit a následně byl hlídkou z místa vykázán,“ popsala mluvčí strážníků Helena Honkiszová.

Další případy z bloku kolínské městské policie

Slyšeli něco mezi vytím a nadávkami
Bylo tři čtvrtě na jedenáct v noci, když hlídka městské policie vyjížděla do Kolína II na oznámení občana, že někdo někoho zřejmě napadá, protože jsou z jednoho bytu slyšet divné zvuky, něco mezi nadávkami a vytím, které střídají rány a hlasitě puštěná hudba. Dveře bytu otevřel muž, zjevně zfetovaný či opilý. Vyřvával, že všechny nakazí, že si na chodbě roušku nevezme. Strážníci mu důrazně vysvětlili situaci, nakonec se uklidnil, uklidil se zpět do bytu a hudbu vypnul.

Strážníci městské policie na obchůzce v areálu Oblastní nemocnice v Kolíně.
Strážníci Městské policie v Kolíně přitvrdili. Od domluv přešli k pokutám

Na pokutách dluží už téměř 90 tisíc korun
Steak z hovězí svíčkové, energetický nápoj a rybí salát v majonéze v celkové hodnotě něco přes 400 korun odcizila v kolínské prodejně nenapravitelná zlodějka z Prahy 9 (s adresou pobytu na úřadovně), která má o svých zlodějinách 23 záznamů v rejstříků přestupků. Tentokrát si opět vysloužila pokutu, a to 10 tisíc korun. Jenže kde nic není, ani smrt nebere. Zlodějka už na pokutách dluží skoro 90 tisíc korun. A zmíněného rčení si je nejspíš dobře vědoma.