Jak zjistil Kladenský deník, policisté požádali o pomoc profesionální hasiče, kteří pomohli s vyzvednutím uhynulých těl exotických zvířat, přičemž nepříjemný mrtvolný zápach byl cítit na desítky metrů. Zvířecí ostatky následně hasiči za pomoci velké plachty uložili do speciálního přistavěného boxu.

Na pozemku o velikosti zhruba půl hektaru už delší dobu parkuje bílá dodávka bez registrační značky a vedle ní jsou pod modrou plachtou zakryté zbytky kovového oplocení a bedny s neznámým obsahem. Komu věci patří, je rovněž otázkou pro policisty.

Domov seniorů Červený mlýn ve Všestudech.
Klienty domova seniorů připravil o miliony. Bývalý ředitel vyvázl s podmínkou

Dosavadní indicie obracejí pozornost vyšetřovatelů na rodinu chovatelů Ringelových. Tato rodina se zabývá chovem kočkovitých šelem a provozuje Zoopark Ringelland v Habrkovicích na Kutnohorsku. Navíc se případu podle Truxy ujali také policisté z Kutné Hory. A pozemek, kde byla nalezena mrtvá zvířata, podle katastru nemovitostí patří Olze Ringelové.

Deník oslovil jednoho z členů rodiny Jana Ringela. Ten ale jakoukoli spojitost s uhynulými tygry odmítl. "Na Kladensku žádný pozemek nevlastním a o ničem nevím,“ sdělil v rychlosti a zavěsil telefon.

Ringelland založili v roce 2008 manželé Ivan a Olga Ringelovi spolu se svými syny Tomášem a Janem. Ivan, Olga a Jan se vyučili chovateli cizokrajních zvířat. Tomáš vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor zoologie obratlovců.