Taková je nálada na kolínském odboru dopravy, kde se 5. prosince odpoledne zatýkalo. Údajně kvůli korupci, třebaže oficiálně tuto variantu Věra Žídková, mluvčí kolínských policistů, zatím nepotvrdila. „Z taktických důvodů nyní informace k případu neposkytujeme," řekla policejní mluvčí. Podle jejích slov by během dvou dnů mělo být známo více informací.

Neoficiální teorie však tvrdí, že úředníci se měli nechat uplácet za legalizování kradených aut dovezených ze zahraničí. Roli dovozce aut měl zajišťovat autobazar na Kolínsku. To se nám však nepodařilo potvrdit. „Nemám oprávnění se k tomu vyjadřovat," řekla nám prodavačka. Na dotaz, kdo to oprávnění má a zda nám poskytne kontakt na majitele, pouze zavěsila telefon.

Podle anonymního zdroje by měli být zadržení tři lidé, dva úředníci a majitel zmíněného autobazaru. Mělo by se jednat o dva bývalé policisty. Všichni podezřelí jsou údajně drženi v cele předběžného zadržení, policisté by podle našeho zdroje měli žádat o uvalení vazby. Výsledek nám ale v době uzávěrky nebyl znám.

Hovoří se také o tom, že tři obvinění není ještě stále konečné číslo. Prý by za machinace v přihlašování kradených aut mělo být obviněno několik dalších osob, přesný počet ale není znám, nikdo si ho ani netroufne odhadnout. Policie prý v současné době sbírá důkazy o účasti na korupci dalších osob.

Na samotném odboru dopravy nikdo nechce o případu hovořit. Při dotazech na úředníky se s námi vůbec nikdo nechtěl bavit, všichni se od oddělení dopravy distancovali.

K podezření z přebírání úplatků na odboru dopravy se vyjádřil i starosta Kolína Vít Rakušan. „Zatím tyto informace podloženy nemáme. Jedná se o podezření z trestné činnosti, město Kolín už delší dobu poskytovalo poskytuje a bude poskytovat policii plnou součinnost," řekl kolínský starosta.