Vloupání do rodinného domu

Do rodinného domu v Kolíně se vloupal dosud neznámý pachatel a ukradl odsud notebook, finanční hotovost a videokameru. Poškozenému vznikla škoda bezmála 90 000 korun.


Vloupání do vozidel v Pečkách

Dvě osobní motorová vozidla si vyhlédl dosud neznámý pachatel, který řádil v Pečkách. Z vozidla opel ukradl autorádio a dva reproduktory. Ve vozidle Peugeot se lumpovi zřejmě nic nelíbilo, protože vůz pouze prohledal, ale nic neodcizil. Majitelům vznikla škoda za 12 500 korun.


I přes zákaz usedl za volant a navíc pod vlivem


Kouřimští policisté si v obci Zásmuky všimli vozidla Škoda Favorit, jehož řidič se dopustil dopravního přestupku. Proto se rozhodli řidiče zkontrolovat. Jelikož byl z dechu dvaašedesátiletého muže cítit alkohol, provedli u něho policisté orientační dechovou zkoušku, která měla pozitivní výsledek. Následnou kontrolou policisté zjistili, že muž má na základě rozhodnutí Okresního soudu vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Policisté řidiče zadrželi a sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Žebrali před teskem, za peníze nakoupili krabicové víno

Při kontrolní činnosti zjistili strážníci tři žebrající osoby před OD Tesco. Za vyžebrané peníze si nakoupily víno, které okamžitě zkonzumovaly a odpadky házely kolem sebe. Nepořádek po domluvě uklidily a poté byly vykázány z místa.

Se 3,36 promile skončil na záchytce

V 17.35 hod. oznámil na linku 156 majitel restaurace na Jiráskově náměstí, že před vchodem leží nějaký opilý muž. Hlídka MP na místě zjistila sedmatřicetiletého totálně opilého muže, který měl před restaurací zaparkované motorové vozidlo. Vzhledem ke skutečnosti nadměrné opilosti byl pán umístěn na záchytku, kde mu bylo naměřeno 3,36 promile alkoholu v dechu.

zdroj: PČR a MP Kolín