Zmizelo BMW za skoro půl milionu

Kolín - V areálu firmy v Třídvorské ulici naposledy zaparkoval řidič luxusního vozidla BMW 318d. Doposud neznámý zloděj toho využil a automobil barvy šedé metalízy odcizil. Auto mělo registrační značku 5U3 4810. Majiteli tak rázem vznikla škoda 450 tisíc korun. Zloději hrozí za tuto krádež odnětí svobody až na pět let.

Krádež na kolejích zpomalila dopravu

Kolín - Na koridoru železniční tratě mezi Kolínem a Novou Vsí I ke krádeži dílů transformátoru, přesněji tlumivky. Ta slouží k přenosu elektrické energie na lokomotivu. Neznámý pachatel odpojil kabely a způsobil škodu 45 tisíc korun. Díky této krádeži došlo ke zpoždění vlaků na trati Kolín – Praha.

Peníze sbalil, podlahu ale nepoložil

Malotice - Položit novou podlahu chtěl majitel nemovitosti v obci Malotice. Při podpisu smlouvy předal pracovníkovi zálohu na práci ve výši 40 tisíc korun. To se ale později ukázalo jako chyba. Práce však měly být hotové už do konce ledna tohoto roku. S žádnou prací však „řemeslník“ nezačal. Telefony nezvedá a nejde se s ním spojit. Policie šetří celou událost jako zpronevěru.

Poškodil dětem mašinku

Český Brod - Svědek na policii ohlásil, že kdosi poškodil dřevěnou mašinku, která je umístěná v českobrodském parku v Tuchorazské ulici. Dětem tak vandal poškodil herní zařízení. Způsobil škodu 3,5 tisíce korun.