Stříkačky objevila paní vychovatelka
Kolín – Vychovatelka byla s dětmi z družiny na vycházce, když v Raisově ulici objevila odkrytý kanál a vedle ležící injekční stříkačku. Zavolala městským strážníkům a ti se dostavili na místo. Injekční stříkačku sebrali a dali do sběrného boxu na nebezpečný infekční materiál.

Kradl, zboží musel vrátit
Kolín – V hobby marketu chtěl nakoupit za pět prstů muž z Kolína. Zaměstnanci si ho všimli a zavolali strážníky. Ti muži za krádež v hodnotě 379 korun uložili pokutu a zboží musel vrátit.

Ilustrační foto.
Ježíškova vnoučata podarují i seniory na Kolínsku



Opilý muž pohoršoval okolí
Kolín – V jednom z domů Na Magistrále se zabydlel přiopilá mladík. Válel se na zemi, na místě byly cítit zvratky a místo použil navíc také jako toaletu. Hlídka městské policie mladíkovi, který se k pohoršujícímu chování doznal, uložila pokutu. Na opilé osoby si však lidé často stěžují také na autobusovém a vlakovém nádraží. Z toho důvodu se městští strážníci na tuto lokalitu zaměřili a provedli další kontrolu. „Osoby, které zákon a vyhlášku města porušovaly, byly strážníky na tento zákaz, někteří i opakovaně, upozorněny. Všechny události byly řešené pokutou,“ prozradila mluvčí městské policie Kolín Helena Honksizová.

Požár koše uhasili strážníci
Kolín – Krátce před jedenáctou hodinou u banky v Kutnohorské ulici hořel koš. Kolemjdoucí zavolal městským strážníkům. Ti se dostavili na místo a začínající požár vodou uhasili.

Chtěl si ukrást metr, chytili ho
Kolín – Svinovací pětimetrový metr za 59 korun si chtěl z hobby marketu odnést muž z Kolína, aniž by za něj zaplatil. Nakonec však odhalený zloděj musel metr vrátit a navíc zaplatit pokutu.

Strážníci našli černou skládku
Kolín – Kolínští strážníci objevili při kontrolní činnosti černou skládku. Tu našli v ulici K Vinici vedle silnice do bývalého vojenského prostoru. Nejde o první černou skládku objevenou v Kolíně v poslední době. S černými skládkami se potýkají také v Kostelci nad Černými lesy.

Ilustrační foto.
Opilý řidič ujížděl policii, havaroval