Podaří ze zničit černou skládku?

Na černou skládku narazili strážníci poblíž parkoviště u pivovaru. „Strážníci provedli fotodokumentaci a událost bude předána na příslušný odbor Městský úřad Kolín k provedení dalších opatření," řekla Helena Honkiszová, mluvčí kolínských policistů. Vedení radnice již před časem avizovalo, že po městě instalovalo fotopasti, které mají nepořádníky zakládající černé skládky pochytat.

Mejdan v parčíku utnuli strážníci

Na trojici osob bez přístřeší, které holdovaly alkoholu v parku Chelčického, narazili kolínští strážníci. „Osoby po dořešení přestupku z místa vykázány," řekla Helena Honkiszová. Mejdan tak rázem skončil. V Kolíně totiž již nějaký čas platí protialkoholní vyhláška, která znemožňuje holdovat metle lidstva na veřejnosti.

Krádež za 25 korun ho vyšla dráž

Pokutu za krádež zboží v hodnotě 24,90 koruny si odnesl muž ze Žďáru nad Sázavou. „Do kapsy si uschoval zboží v hodnotě 24,90 Kč, které pronesl za pokladní zónu, aniž by ho zaplatil. Muž se k přestupku přivolané hlídce MP Kolín doznal, drobná krádež byla vyřešena blokovou pokutou," řekla k případu Helena Honkiszová. Býval by to měl levnější, kdyby zaplatil rovnou.

Rušení nočního klidu vyřešil slib

Stěžovat si na hluk neslučující se s klidným spánkem neváhali obyvatelé ulice Na Magistrále. Ti zavolali kolínským strážníkům, aby zjednali klid. „Strážníci se dostavili na místo, kde zjistili, že se oznámení zakládalo na pravdě. Zkontaktovali se s mužem, který zde bydlí. Muž hlídce přislíbil, že se situace již nebude opakovat," řekla Helena Honkiszová. Událost tak vyřešili domluvou. Pamatujte, že pravidlo „všeho s mírou" platí i na tlačítko „volume" na vaší hi-fi soustavě.

Rodinnou sešlost strážníci rozpustili

Pět mužů ze Slovenska, kteří byli v příbuzenském poměru, degustovalo alkoholické nápoje v ulici V Opletkách. Protože ale kolínská protialkoholní vyhláška požívání alkoholu na veřejnosti neumožňuje, ani v případě, kdy jsou všichni zúčastnění v příbuzenském poměru, byli viníci po dořešení přestupku z místa vykázáni.

Kradl v obchodě. Nebyl ale amatér

Chtěl nakupovat za pět. Prstů. A rovnou věci za 601, tentokrát ale korun. Jenže ho přistihli a přivolaným strážníkům se přiznal. „Muž nemohl strážníkům hodnověrně prokázat svoji totožnost, proto byl předveden na policii k jejímu zjištění. Lustrací se prokázalo, že je vzhledem k předešlé trestní minulosti podezřelý ze spáchání trestného činu," řekla Helena Honkiszová. Muže si tedy převzali policisté.

Dvakrát kradl, dvakrát ho chytli

Svoji karmu rozhodně nijak nevylepšil muž, který kradl dva dny po sobě, a dva dny po sobě ho chytli. „Bylo přijato telefonické oznámení od ostrahy. Zaměstnanci přistihli muže z okresu Kolín, který zde odcizil zboží v hodnotě 1088,40 Kč. Přivolaným strážníkům se k přestupku doznal," řekla Helena Honkiszová. Protože šlo o toho samého muže, který se dopustil den předtím krádeže v jiném supermarketu, byl předán hlídce Policie České republiky.