„Strážníci po dořešení události muže vykázali z místa a upozornili ho, že kašna na náměstí zkrášluje prostředí a v žádném případě neslouží k očistě jeho těla, “ popsala mluvčí strážníků Helena Honkiszová.

Neotvírejte neznámým lidem

V nedávné době v ulici Karolíny Světlé v Kolíně se neznámý muž dožadoval vstupu do bytu seniorky vysokého věku, nabízel ji levnější energie. Po ženě chtěl faktury i další dokumenty. Sousedé nezaváhali a zavolali na místo městské strážníky. Ti zjistili, že se jednalo o prodejce, který přiznal, že v minulosti již pro jednoho poskytovatele těchto služeb pracoval a má tak data dřívějších klientů. Ty kontaktuje a nabízí jim „výhodnější“ smlouvy jako zaměstnanec současné společnosti. Strážníci muže upozornili, že v Kolíně je tento způsob nabízení služeb zakázaný. „Muž arogantně odpověděl, že je mu to známo,“ řekla mluvčí strážníků Helena Honkiszová. Muž prý navíc neměl doklady, tak ho strážníci chtěli převézt na policii. V autě se jim přiznal, že měl problémy se zákonem a ptal se, jestli je převoz nutný.

Centrální dětské hřiště v Kolíně.
Kiosek na centrálním hřišti otevře snad napřesrok

Zloděj ukradl dvě kabelky

Neznámý pachatel vnikl do vozidla na parkovišti v ulici Pod Baštou ve Zruči nad Sázavou. Z vozidla odcizil dvě dámské kabelky, se kterými zmizely i osobní doklady, peníze, platební karty, osobní věci, mobilní telefony a další. Celková škoda přesahuje 17 tisíc korun.

Patnáctiletou dívku již našli

Mladá dívka, patnáctiletá Veronika Pavlíková z Vlašimi, je opět u svých nejbližších. Poté, co se nejdříve ztratila v červnu, posléze také o měsíc později, ji 2. srpna vypátrala policejní hlídka v Praze zcela v pořádku.

Ilustrační foto.
U Jestřabí Lhoty chytl kombajn

V Zengrovce pálili černou skládku

Telefonickým hovorem se strážníci dozvěděli o pálení černé skládky v Zengrově ulici. Na místě městští policisté zjistili dva muže, kteří likvidovali odpad do pytlů. Následně je chtěli odvézt. „Na dotaz hlídky muž odpověděl, že tam bydlí a vyklízel byt,“ řekla mluvčí strážníků Helena Honkiszová s tím, že než stihla přijet dodávka, který měla pytle odvézt nějací bezdomovci pytle roztrhali a veškerý odpad rozházeli. To se prý muž dozvěděl od sousedky, která je viděla. Z toho důvodu s kamarádem opět odpad uklízeli a ihned ho dávali do již připravené dodávky. „Na dotaz, zda došlo k pálení odpadu, uvedl, že na místě bylo velké vosí hnízdo a aby mohli nepořádek uklidit, zapálili jeden ručník,“ popsala mluvčí.

Policisté hledají svědky nehody

V Ovčárecké ulici v Kolíně došlo 18. července kolem 13.15 hodin ke střetu osobního vozu Ford Fiesta černé barvy s jedoucím cyklistou. Nehoda se stala přímo na Novém mostě. „Pro řádné objasnění dopravní nehody nyní policie vyzývá případné svědky, aby se přihlásili na telefonní číslo 974 874 461,“ řekla mluvčí policie Martina Fejfarová. Přijít mohou také osobně na služebnu policie.

Ilustrační foto
Sucha se naplno projevila: úroda je průměrná