Přiopil se a vzal si taxíka. Platit se mu však nechtělo

Kolín – Jen patnáct minut před pátou hodinou ráno volal na linku řidič taxislužby. Vezl v autě zákazníka, který byl posilněný alkoholem a za cestu nechtěl zaplatit. Hlídka tedy vyjela za řidičem a na místě zjistila, že zákazník nemá finanční hotovost na úhradu cesty. „Muž navíc nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost, proto byl hlídkou předvedený na policii k jejímu zjištění," řekla tisková mluvčí kolínských městských strážníků Helena Honkiszová. Poté, co policisté zjistili iniciále, předali je taxikáři, který měl na jejich zjištění právní zájem.

Muže z místa, kde chtěl přechodně přebývat, vykázali 

Kolín – Krátké před sedmou hodinou večer žádal o pomoc jeden z občanů Kolína. V ulici Mikoláše Alše se totiž ve dvoře jednoho z domů povaloval opilý muž. Hlídka vyjela na místo a zjistila, že se tam chtěl ubytovat bezdomovec. Muži bez domova však nebylo přáno a z místa, ze kterého chtěl mít přechodné bydliště byl vykázaný.

Mejdan nad ránem rušil spánek ostatních obyvatel domu

Kolín – Mejdan, který trval téměř do pěti hodin ráno, dělal těžkou hlavu ostatním nájemníkům domu v ulici V Kasárnách. Hluk jim totiž nedovolil spát klidným spánkem. Před pátou už jeden z obyvatel volal strážníky. Ti se vydali na místo a zjistili, že jde o byt jednoho z obyvatel, který se vrátil domů z nějaké oslavy a ve slavení pokračoval v bytě se svým kamarádem. „Hlídka upozornila na noční klid a jednání, kterým ruší ostatní," řekla Helena Honkiszová, tisková mluvčí strážníků. Muž se podle jejích slov omluvil a slíbil, že už v domě bude klid. Strážníci tak incident vyřešili domluvou.

S prosbou o pomoc volala žena ze Sendražic v brzké ranní době

Kolín/ Sendražice – V pět hodin ráno prosila strážníky o pomoc žena ze Sendražic. Její nemohoucí manžel spadl totiž z postele a ona ho sama nemohla vyzvednout zpět. Proto ji napadlo požádat městskou policii, aby ji s manželem pomohli. Strážníci tedy vyjeli na místo a muže uložili zpět do postele. Muž při pádu neutrpěl žádná zranění a přivolání lékařské pomoci nebylo podle slov tiskové mluvčí kolínských městských strážníků požadované. Nebylo to poprvé, kdy strážníci vyjížděli k pomoci seniorům. Ti se na ně obracejí často.