Z počátku „obyčejná“ slovní rozepře skončila opravdu netradičně. K události došlo 26. listopadu krátce po půlnoci před jednou z restaurací v Jaselské ulici.
„Sedmadvacetiletý muž byl napaden třemi útočníky. Útoku předcházela slovní rozepře, následně mu jeden z útočníků dal ránu pěstí, po které se napadený skácel k zemi, kde měl ještě schytat několik kopanců. Muž skončil s tržnou ranou na horním rtu,“ popsala Petra Čimová z kolínského policejního ředitelství s tím, že napadený podal trestní oznámení. „Jedná se o výtržnictví, za což hrozí odnětí svobody až na dva roky,“ upřesnila policejní mluvčí.

S touto verzí však naprosto nesouhlasí druhý aktér potyčky, který si zatím nepřál být jmenovaný. Jak tedy podle něj probíhal osudný večer? „S kamarády jsme se vrátili z Kutné Hory. Zašli jsme ještě do baru. Seděli jsme u jednoho ze stolů. Z vedlejšího nás jeden člověk stále slovně napadal,“ vyprávěl s tím, že to chtěli takzvaně přejít.

Zdálo se, že se situace uklidní. Omyl. Pravý opak byl pravdou. „Vrátili se z venčí a začal nejen slovně napadat servírku. To už jsem nevydržel a takzvaně ho vytáhl ven,“ vzpomíná jeden z aktérů šarvátky. Slovo dalo slovo a došlo na vzájemný fyzický atak. „Začali jsme se přetahovat a následně spadli na zem. Zakousl se mi do levého stehna. V té chvíli jsem myslel, že mi ukousne kus masa. Proto jsem se ho snažil od sebe odtrhnout i za pomocí pěstí,“ přiznává.

Oba hlavní aktéři museli vyhledat lékařské vyšetření. „Já osobně jsem byl ihned na pohotovosti. Čekalo mě několik testů,“ upřesnil pokousaný muž.
Ještě předtím už na místo dorazila policie a vše sepsala. Nicméně trestní oznámení padlo zatím jen jedno, a to ze strany sedmadvacetiletého muže, který druhého aktéra potyčky pokousal do nohy.

To se rozhodně nelíbí druhému z mužů. „Samozřejmě i já podám trestní oznámení,“ potvrdil včera našemu Deníku. Případ tedy zřejmě bude mít policejní dohru.

Při odchodu z diskotéky přišel při potyčce o kus ucha

Podařilo se nám zkontaktovat i další údajnou oběť mladíka, který si k vyřizování účtů vybírá zvláštní způsoby. Petr Polák z Kolína měl s útočníkem co do činění již před lety.

S přítelkyní se vracel s diskotéky ze Starých lázní. Došlo nejprve ke slovní rozepři, pak došlo i na fyzický kontakt. „Na zemi se mi zakousl do ucha a vlastně mi ho ukousl. Zůstalo mu v puse. Až jeho kamarádům se mu ho podařilo dostat z pusy ven,“ vzpomněl na několik let starou historku.

O tom, že se prý jedná o stejného člověka jako v předešlém případě, nemá pochyby. S ukousnutým uchem ihned vyhledal lékařskou pomoc, kde mu chybějící část ucha přišili. Trestní oznámení se tehdy rozhodl nepodat. Po nějaké době musel prodělat plastickou operaci. „O všem mám lékařské záznamy,“ dodal závěrem Petr Polák s tím, že ví o dalších podobných případech.

Policie se v minulosti zabývala i dalšími případy, kdy člověk pokousal jinou osobu. V uplynulém roce v Kolíně na firemním večírku jeden podřízený napadl podobným způsobem svého šéfa. Kousl ho do ruky, poranil ho a ten musel být následně v několikaměsíční pracovní neschopnosti.