Jak jsme již informovali, policisté z obvodního oddělení v Kolíně zadrželi v blízkosti 6. Základní školy exhibicionistu přímo při činu.

Zadržený muž, který je z Kutnohorska, se dopustil na Kolínsku výtržnictví celkem ve čtyřech případech, kdy jeden se stal v loňském roce. „V současné době je již obviněn z trestného činu výtržnictví a dále jsou s ním prováděny další procesní úkony. Státnímu zástupci bude předložen podnět na uvalení vazby,“ uvedla minulý týden Jana Žďárská z kolínského policejního ředitelství.

Žádosti o vzetí do vazby však vyhověno nebylo a obviněný je dále vyšetřován na svobodě.

Na základě šetření bylo zjištěno, že dotyčný se vždy pohyboval v blízkosti základních škol, kde před nezletilými dívkami onanoval. K fyzickému kontaktu s nezletilými nikdy nedošlo. Za uvedený trestný čin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.

Dva další neobjasněné případy výtržnictví, které se staly v Kolíně během tří uplynulých týdnů, se šetří. Výskyt těchto případů nebyl zjištěn u základních škol, neboť pachatel se zaměřoval na starší studentky.

Z dosud zjištěných informací k popisu pachatele by se mohlo jednat o příslušníka cizí státní příslušnosti. „V případě, že by došlo k dalšímu protiprávnímu jednání, žádáme veřejnost o předání informace na linku 158,“ uvedla Jana Žďárská.