Desítky lidí viděly na začátku tohoto týdne honičku jak z akčního filmu.

Policejní vozidlo několik minut marně stíhalo osobní automobil. Policie se však k celé události nemůže podrobně vyjadřovat. Proč? K překvapení všech totiž za volantem seděl sedmnáctiletý mladík. Podle zákona tedy nemůže o mladistvých poskytovat informace. „Mohu pouze potvrdit, že se případ stal a je v šetření,“ uvedla Petra Čimová z kolínského policejního ředitelství.

Podle očitých svědků šlo o známou „firmu“ z Pečecka. „Viděl jsem to. Ujížděl před policejním vozidlem. Slyšel jsem i střelbu,“ popsal starší muž, který raději nechtěl být jmenovaný. Za volantem ujíždějícího vozidla podle něho totiž seděl mladík z romské komunity, která nemá daleko k drogám, a v minulosti se o ně několikrát zajímali kriminalisté.

Honička skončila až ve chvíli, kdy mladý šofér nezvládl řízení a se stříbrným vozidlem doslova vyletěl ze silnice a havaroval. Skončil ve vzrostlých stromech. To už se však přesunuli aktéři z Peček na Kolínsku k Pískové Lhotě na Nymbursku. „Když vylezl, bylo na něm vidět, že musí být snad zfetovaný. Bylo štěstí, že nikomu nic neudělal. Jen několik metrů od havárie je dětské hřiště,“ popsal očitý svědek.

Lump poté skončil v poutech a může čekat obvinění hned z několika trestných činů. Například za obecné ohrožení by mu vzhledem k věku mohlo hrozit odnětí svobody na pět let.