Dva neznámí pachatelé nabídli pomoc sedmatřicetiletému muži. A ta byla, jak se patří. V Praze na nádraží Florenc měl poškozenému údajně ujet autobus. Neznámá dvojice přispěchala s nabídkou, že jedou stejnou cestou a že jej svezou autem. Neodmítl. Svého rozhodnutí mohl následně jen litovat. „Během jízdy byl muži podán nápoj, po kterém hluboce usnul. Probudil se až na poli u obce Přistoupim,“ popsala Jana Žďárská z kolínského policejního ředitelství.

Samozřejmě u sebe už neměl peníze, mobilní telefon, cigarety ani tašku s pracovním oblečením. Škoda na odcizených věcech přesáhla částku 5 tisíc korun.

K popisu pachatelů bylo zjištěno, že se jedná o dva muže, hovořící slovensky, ve věku kolem 45 let, výšky 180 cm. Jeden byl sportovní postavy, blond vlasů a na sobě měl v inkriminované době kšiltovou čepici šedé barvy, modré džíny a modrou bundu. Druhý muž byl tmavovlasý, s knírem, hubené postavy. Na sobě měl modré džíny a šedivou bundu. K vozidlu bylo zjištěno, že se jedná o starší červené vozidlo, malý model, nezjištěné značky. Veškeré poznatky k případu lze volat na bezplatnou linku Policie České republiky 158.