Kromě toho muže policisté stíhají za trestný čin nebezpečné vyhrožování osobě blízké. Bližší informace k tomuto činu zatím policie nesdělila.

„Okresní soudce na muže uvalil vazbu, je tedy stíhán vazebně," dodala pouze policejní mluvčí.

Podle informací policie nešlo o výbuch plynu, jak se původně mezi sousedy soudilo, explozi způsobily benzínové výpary. Muž podle vyšetřovatelů svůj dům polil benzínem a zapálil.

Exploze poničila i okolní stavby

K výbuchu došlo v noci z 19. na 20. května. Exploze dům kompletně zničila, poškodila i okolní stavby, nejčastěji střechy a okna. Těžce zraněný muž, který se v domě nacházel, byl transportován na popáleninové centrum nemocnice Na Vinohradech.

Záchranná služba ošetřila ještě dalšího lehce zraněného muže, který se pořezal o rozbité sklo. V nepoškozeném zahradním domku za objektem, který zničil výbuch, byli nalezeni dva psi, finanční hotovost a dopis na rozloučenou. Mělo se jednat o dva jorkšíry a dvacet tisíc korun, které měl majitel věnovat nálezcům s prosbou, aby se o zvířata postarali. Oba psíci byli podle policie předáni do péče kolínského psího útulku.

Na místě výbuchu zasahovali profesionální hasiči z Kolína a Kutné Hory a sbory dobrovolných hasičů z Cerhenic a Peček, trosky se stále odklízejí.