Majitel následně vysoudil na ministerstvu vnitra odškodnění, část sumy ale mají platit policisté z hostivické služebny. A právě kolem toho se točí současné tahanice. Dva policisté, kteří se nepostarali o řádné zajištění auta – například nasazením botičky, když dvůr služebny tehdy ještě ani neměl vrata – mají uhradit každý přes sto tisíc. „Naopak jejich kolega, během jehož směny vůz zmizel, nemá platit nic,“ konstatuje iRozhlas.

Dozorčí služby, který vozidlo neuhlídal, sice putoval před soud – ten ho ale neodsoudil. S tím, že věc má řešit policie v kázeňském řízení. Nakonec nadřízený služební funkcionář rozhodl o vině dvou policistů, za jejichž služby auto zůstalo na místě. Na dva měsíce přišli o deset procent platu. Proti této sankci se neodvolali; své pochybení uznali.

Nyní by je však záležitost měla stát další peníze. Po policistech již potrestaných za kázeňský přestupek ministerstvo poté, co majitel uspěl u Obvodního soudu pro Prahu 7 s požadavkem na odškodnění, žádá částky 126 tisíc a 137 tisíc korun; na náhradě by se měl podílet také jejich tehdejší nadřízený; někdejší vedoucí obvodního oddělení. Nikoli však policista, za jehož služby auto zmizelo – ten totiž v souvislosti s tímto případem kázeňsky trestán nebyl. Policisté, po nichž ministerstvo požaduje peníze, se placení brání; zastává se jich i Mobbing Free Institut bojující proti šikaně v zaměstnání. Zjevně se schyluje k dalšímu soudnímu jednání. V této kauze již v pořadí třetímu.

Ilustrační foto.
Most ke hřbitovu v Mirošovicích padl bez potíží