V prvním případě se oběti díky její duchapřítomnosti podařilo z auta utéct a volat o pomoc. Díky přítomným svědků na místě pachatelé utekli. Zanedlouho ale přinutili další majitelku vozidla, opět pod pohrůžkou fyzické újmy, k vydání klíčů. S vozidlem pak z místa odjeli.

V ten okamžik už ovšem byli v ulicích policejní hlídky, které po dvojici intenzivně pátrali. Pravděpodobně i z toho důvodu se tito dva rozhodli vozidlo odstavit v lesním porostu a zapálit. Při útěku z místa požářiště byli hlídkou konečně zadrženi.

Celé události předcházel konflikt ve zdravotnickém zařízení, kdy partnerům bylo oprávněným orgánem odebráno dítě. Jejich záměrem bylo dítě získat zpět. K tomu ale potřebovali právě automobil.

Jak potvrdila mluvčí oddělení tisku a prevence z Krajského ředitelství Středočeského kraje Martina Fejfarová, v době zadržení byla dvojice ozbrojena čtyřmi noži a mačetami. Proti oběma bylo zahájeno trestní stíhání.

Na obviněného muže byl policejním orgánem podán návrh na vzetí do vazby, který byl státním zástupcem akceptován a rozhodnutím soudu byl muž umístěn do vazební věznice. Proti ženě je vedeno trestní stíhání na svobodě.

Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Bezdomovec si ustal přímo na městském úřadě
Ilustrační foto.
Zloděj se napakoval poté, co si otevřel nalezeným klíčem