Pavel Vítek si bude zvát hosty, kteří mají silnou vazbu na konkrétní místa ve středních Čechách.

„Je to nový typ pořadu, který v českém éteru není - vlastně takový hvězdný cestopis. Do našeho vysílání přinese netradiční pohledy na středočeská místa, ke kterým mají známé osobnosti silný vztah. Součástí pořadu bude také autentická reportáž z daného místa. A na našem webu doplníme i unikátní fotografie," řekl ředitel Českého rozhlasu Region Střední Čechy Tomáš Pancíř.

„Já sám jsem už roky hrdým Středočechem. Karlštejn, kde žiju, jsem si opravdu zamiloval, a o to víc mě baví mluvit s kolegy o místech, která přirostla k srdci jim," vysvětlil Pavel Vítek, proč nabídku moderovat vlastní talk show přijal bez váhání.

Slavné studio A

Mezi prvními hosty budou třeba zpěvačka Jitka Zelenková, herec a režisér Václav Knop nebo moderátorka Tereza Pergnerová.

Pořad vzniká v karlínském rozhlasovém studiu, kde jsou slavní herci a zpěváci jako doma. Řada z nich tu za svoji kariéru natáčela rozhlasové hry, mnozí zpěváci a zpěvačky tu zase nahrávali písničky ve slavném studiu A.

„Pořad Tady to znám budeme vysílat vždy v premiéře v sobotu od 13 hodin a v repríze v neděli od 9 hodin," upřesnil programový šéf Českého rozhlasu Region Střední Čechy Pavel Kozler.

Zkušenosti z Frekvence 1

Pavel Vítek už s rádiem zkušenosti má. V 90. letech patřil mezi populární moderátory soukromé stanice Frekvence 1. „Tušil jsem, že bych se do rozhlasového studia chtěl jednou vrátit. Jakmile k tomu člověk jednou přičichne, je to láska na celý život," doplnil zpěvák, který se v posledních letech věnuje hlavně muzikálovým rolím.

Loni v létě účinkoval třeba v novém ztvárnění Noci na Karlštejně, kterou se svými kolegy hrál přímo na nádvoří Karlštejna. Po loňském úspěchu se bude představení opakovat i letos v létě. V polovině února se pak rodák z Olomouce představí jako profesor Abronsius v muzikálu Ples upírů.

Čtěte také: Český rozhlas bude mít samostatné vysílání z Liberce. Po sedmdesáti letech