V neděli 9. listopadu rozezní pražskou Malostranskou besedu písněmi různých stylů i nálad. S živou kapelou vystoupí i hosté, například operní pěvkyně Lívie Ágová či Tomáš Savka.

A právě o chystaném koncertu jsme s nadějnou českou zpěvačkou promluvili.

Přestože už máte v kariéře ledacos za sebou, čeká vás vůbec první sólový koncert. Doteď jste spíše jen střídala divadelní role nebo jste hostovala na koncertech jiných zpěváků. Je to těžký úkol být najednou sama za sebe?

Prý střídala. To je zvláštní výraz. (smích) Víte, „být hostem" je pocitově těžké také, neb právě nechcete někomu něco pokazit. Ale mít vlastní koncert stojí zas více času, práce, příprav, přemýšlení, učení se…ale mě to baví. A s veškerou pokorou se na to těším. Přála bych si, aby ten večer vyjádřil přesně mě, nás, co tam budeme. Mám tam hosty, které mám opravdu ráda a vážím si je, jak já říkám, nejen a hlavně umělecky, ale hlavně a nejen lidsky.

O vás je známo, že jste živel, všestranná divadelnice, která ale zazpívá rock i šanson, co tedy na koncertě zazní, vyberete si například jen jeden styl?

No vidíte, to je o mě známo? (smích) Určitě to nebude jeden styl. Spíš přesně jak říkáte. Bude tam všechno.

Zdroj: Youtube

Koncert se jmenuje „Na jedné vlně", to jste se inspirovala vaším novým koníčkem surfováním?

Novým koníčkem to ještě nazvat nemůžu, byla jsem se to učit jen jednou v životě, toto léto. Ale chytlo mě to hodně, to je pravda. A vlastně na to koukám na internetu tak často, že pasivně jsem opravdu pohlcena. Takže, ano, jsem odhalena. (smích) Děkuji za prokouknutí, to je hezká otázka, opravdu to byla inspirace, ale zároveň jsme hledali, jak to spojit s druhým významem, který nás všechny spojuje, kdy jsme prostě všichni na jedné vlně. Takže ve finále je to mnohovýznamové.

Srdcem každého takového koncertu je kapela, jak jste ji dávala dohromady?

Přesně z důvodu „srdce" jsem ještě koncert neměla. Potřebuju mít kolem sebe lidi, s kterými si rozumím, s kterými se mám ráda. Ale potkala jsem někoho, kdo je pro mě jedno obrovské srdce, výborný muzikant a kamarád Ondráš Klímek, a ten mi se vším pomohl a pomáhá.

Zdroj: Youtube

Stejně tak nesmějí chybět ani hosté, prozraďte, na koho se mohou diváci těšit a proč právě oni.

Prozradím dva hlavní: výborný zpěvák, pracovitý a sympatický Tomáš Savka, báječná žena a operní diva Lívia Ághová.

Máte za sebou premiéru muzikálu Horečka sobotní noci a k tomu hrajete velké role v dalších představeních, stíháte se vůbec na blížící se koncert připravovat?

Děkuju za otázku. A hned jsem ve stresu. (smích) Teď právě bude velmi intenzivní měsíc práce. Ale už jsme i přes léto vymýšleli a plánovali.

Vím, že zatím máte v hlavně ten první, ale budou následovat i další koncerty?

Věřím v to.

O Markétě ProcházkovéVystudovala muzikálové herectví na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Zahrála si v muzikálech Miss Saigon, Touha, Pomáda či Horečka sobotní noci. Za výkon roli Mimi v muzikálu Rent byla za rok 2013 v širší nominaci na cenu Thálie. Objevila se i na televizních obrazovkách v seriálu Gympl s (r)učením omezeným či První republika. 
Čtěte také: Když vyhrála Rozjezdy pro hvězdy, začali ji ve zpěvu podporovat i rodiče

Miroslav Harnoch