„O zájmu této současné zastupitelky a předsedkyně kontrolního výboru na uklidnění situace také vypovídá její mediální vystoupení v tisku. On je totiž jeden velký problém, pokud by se nám povedly rozjeté akce a škola bez problémů fungovala, ukázala by se možná její úspěšnost ve funkci starostky v úplně jiném světle," uvedl starosta Martin Richter.

Čtěte také: Kauza stížnosti školaček: Zřizovatel hledá domnělého iniciátora, než řešení

„Takže je úplně jedno, co vše se na pracovním setkání zastupitelů probíralo, že měla neomezený prostor pro své dotazy a prezentaci svých postojů, do novin napíše jen to, co se ji zrovna hodí, přesně dle hesla - účel světí prostředky," informoval dva dny před zasedáním obyvatelé Čerčan a rodiče dětí.

Čtěte také: Dětskou stížnost na učitele v Čerčanech přetavují na politický boj

Situace v základní šole se propírala i na zastupitelstvu, které mělo podle původního programu projednávat především ekonomické záležitosti. Starosta zopakoval, podle přítomných občanů velmi důrazně nahlas, svůj postoj. Po jeho invektivách Dana Tomášková odstoupila. „Rezignovala. Nebudu se k tomu vyjadřovat," ujistil čerčanský starosta Martin Richter.

Čtěte také: Ze skříně ve třídě spadl net server. Potrestali učitelku