On sám se snažil zastupitele přesvědčit, aby situaci kolem učiliště, které se potýká s poklesem zájmu uchazečů, s problémy zjišťovanými při kontrolách z kraje i České školní inspekce a údajně i s nevalnou pověstí hovořící o nízké úrovni výuky, řešili jinými způsoby – a to bez účasti jeho samotného i „jeho“ školy. Marně. Ohlas neměla ani jeho slova o tom, že sloučení škol nemůže přinést úspory – jen poškodí pověst dobře fungující zemědělské školy.

Zasedání zastupitelstva - ilustrační fotografie.
Kritika nahraďte někým jiným, vyzvalo zastupitelstvo občanské demokraty

Podle vedení kraje však cílem chystané změny není nic jiného než zajistit studentům lepší podmínky pro vzdělávání. Díky transformaci by podle slov radního pro oblast školství Zdeňka Seidla (ČSSD) měla sloučená škola disponovat větším počtem žáků i atraktivnější vzdělávací nabídkou. Počítá se také s tím, že slučování škol v Brandýse by mělo být jakousi první vlaštovkou v řadě dalších chystaných změn.

To potvrzuje i hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). „Na úrovni kraje v současné době začíná pracovat expertní skupina na koncepci, která umožní absolventům středních škol lepší uplatnění na trhu práce,“ poznamenala s tím, že cílem sloučení je právě pomoci absolventům obou škol, aby našli vhodné uplatnění. Komunisté prosadili doplnění usnesení zastupitelů podmínkou, že do doby zpracování této optimalizační koncepce nebudou v Brandýse rušeny učební obory.

Oblastní nemocnice Kladno
Stanovy krajských nemocnic se mění. Proč?