ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

V pátek 27. března přijde první změna, a to na Praze-východ. Konkrétně v Brandýse nad Labem, kde se výdejní místo přestěhovalo ze zemědělské školy do Oblastního muzea Praha-východ, nabízejícího větší prostory.

Od soboty 28. března bude platit další novinka – a opět se týká nejbližšího okolí metropole. Na Praze-východ i Praze-západ přibude po jednom distribučním místu – konkrétně v říčanském a hostivickém gymnáziu.

Ilustrační snímek
Koronavirová krize: příležitost pro investice kraje?

V každém z těchto okresů tedy budou nově fungovat dvě výdejní centra, potvrdila středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). „Je to proto, že Praha-východ i Praha-západ jsou územně rozsáhlé – a je třeba zkrátit dojezd,“ vysvětlila.

Pravidla výdeje ochranných pomůcek se nemění. Materiál přiděluje kraj v rámci přerozdělování dodávek od státu (a případně i z vlastních zdrojů), přičemž určené příjemce oslovují krajští úředníci prostřednictvím telefonu, případně e-mailem. Touto cestou předávají informace o místě i přesném čase výdeje. Obojí je třeba dodržet – jednak z organizačních důvodů, jednak i v rámci preventivních opatření: aby se předešlo shlukování většího počtu osob na jednom místě.

Ilustrační foto.
Obličejové štíty z ČVUT ochrání i středočeské zdravotníky

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník