Na adrese Tyrše a Fügnera 105/7 (tedy nedaleko říčanské nemocnice) mohou hledat pomoc všichni, kteří se ocitli v situaci, s jejímž řešením si sami nevědí rady – včetně dětí a seniorů. „Může jít například o neshody s partnerem, prožitou autonehodu, výpověď v práci, onemocnění v rodině – nebo třeba pocit, že nevíme, jak v životě dál,“ uvedla příklady ředitelka organizace Terapeutické centrum Modré dveře Kateřina Siveková.

S podobnými situacemi se sice musí vyrovnávat spousty lidí – pro někoho ale mohou představovat neúměrnou zátěž. „Každý to vnímáme jinak,“ poznamenala. Může se také stát, že se různé zátěžové situace nahromadí – a zvládnout stres je pak mnohem obtížnější. Služba, již obyvatelé regionu dosud mohli najít nejblíž v Kostelci nad Černými lesy nebo v Praze, může ve vypjatých chvílích, kdy se řešení zdánlivě hledá jen s obtížemi, znamenat velkou podporu. Díky dobré dopravní dostupnosti Říčan mohou do centra podle Sivekové zamířit nejen místní, ale i lidé ze širokého okolí.

Modré dveře se zaměřují především pomoc lidem s duševním onemocněním – od bezplatných sociálních služeb po placenou psychoterapii. Organizace má pracoviště ještě v Kostelci nad Černými lesy a v Praze.

Ilustrační foto
Poctiví nálezci nevymřeli: jeden odevzdal peníze, další dva ještě více peněz