V posledním podzimním kole ještě seděl na lavičce Viktorie při důležité výhře nad Královým Dvorem. Na jaře už ale v dohánění ztráty po jasně nejhorším třetiligovém podzimu Jiren (18. místo, 15 bodů) v šestileté éře pokračovat nebude.

„Chtěl u nás skončit, ale jeho odchod ještě úplně uzavřený není,“ reagoval na dotaz Deníku sekretář Viktorie Bohumil Přibyl s tím, že s koučem má v nejbližších dnech ještě schůzku a k jeho odchodu i případnému nástupci se vyjádří později.

Vedení fotbalistů z nedalekého Brandýsa ovšem příchod zkušeného stratéga ohlásilo na klubovém webu jako hotovou věc. Ani samotný kouč nehodlá své rozhodnutí měnit, v opačném případě by to nepovažoval za férové. „Po dvou prvenstvích v ČFL nám odešlo hodně kvalitních hráčů. Přestalo se dařit,“ vyjádřil se k uzavření tříleté jirenské kapitoly.

Majiteli klubu prý takový návrh předložil už před soutěží, ale na podzim ještě setrval. „Mužstvo potřebuje změnu. Výsledky nebyly takové, jaké jsme i s ohledem na stávající kvalitu mužstva očekávali. V pohodě a bez problémů jsme se dohodli,“ poznamenal muž, v jehož statistikách figuruje i 26 zápasů v roli hlavního trenéra v nejvyšší soutěži.

Mesut Özil v dresu Arsenalu
Skandál na ostrovech! Útočná esa Arsenalu inhalovala rajský plyn

V kabině brandýského mužstva, které ztrácí čtyři body na čelo divizní skupiny B, Václav Hradecký nahradí Miroslava Sunkovského. Bývalý kapitán vedl mužstvo od zimy 2016, kdy jej převzal ještě v I. A třídě. „Vedení klubu došlo k závěru, že mužstvo potřebuje nový impuls,“ uvádí FK Brandýs na svých stránkách a o angažování Hradeckého ne náhodou referuje jako o „návratu legendy“.

Sedmdesátiletý kormidelník je v Brandýse doma. U tamní mládeže a později při postupu dospělého týmu z divize do druhé nejvyšší soutěže startoval bohatou trenérskou kariéru. Do známého prostředí, na které si uchoval ty nejlepší vzpomínky, se těší, byť klub nehraje tak vysoko, jako když jej před čtvrt stoletím opouštěl.

„S mužstvem, které musím nejdříve poznat, chci pracovat, aby mělo nějakou dlouhodobější vizi. Myslím, že v Brandýse sami dobře vědí, že je potřeba věnovat se především zkvalitnění zázemí a ne se jen hnát za postupy. Ve skromných podmínkách je lepší dělat, na co máte,“ prozradil, s jakými plány přebírá mužstvo, které v poločase své druhé divizní sezony rozhodně není ze hry o postup.

V ČFL někdejší trenér Žižkova či Bohemky před Jirny trénoval i Zápy. Jak si povede v řadách historicky nejslavnějšího okresního klubu?

Fotbalový brankář Martin Keller
Mým vzorem je Casillas. A vždy to tak bude, svěřil se divizní brankář Keller