Již od středy a až do soboty hostí Čáslav Pedagogickou Poemu – 51. ročník národní přehlídky přednesu, čtení a improvizovaného vyprávění žáků středních pedagogických škol. Jejím posláním je nejen motivovat účastníky k zájmu o přednes a improvizaci, ale také je podněcovat ke kvalitní tvořivé práci s dětmi. Tradici již má také Popelka Rakovník, celostátní soutěžní přehlídka amatérských divadelních souborů dospělých s inscenacemi pro děti a mládež. Program letošního 37. ročníku je rozplánován od středy do neděle.

Mnozí rockeři se jistě nemohou dočkat pátečního večera, kdy se koná Čelákovický bigbeat. Na hudebním menu jsou od 19 hodin Michal Ambrož & Hudba Praha, Schodiště a Krausberry.

Sobotní odpoledne pak v Kostelci nad Černými lesy patří Černokostelecké dvanáctce – pátému ročníku přespolního podzimního výběhu s netradiční prezencí (od 13.30 v pivovaru) i místem startu (o hodinu později od hřbitova). Organizátoři doufají, že se jejich trasa neprotne s aktivitami myslivců účastnících se honu.

Hrad Pirkštejn v Ratajích nad Sázavou.
Hrad Pirkštejn stojí za to navštívit