První zásilka elektricky polohovatelných postelí čítající 24 kusů pomáhá při hospitalizaci pacientům oddělení ORL. Pět kusů z celkového množství využívají dětští pacienti a jedna, speciální postel, je umístěna na JIP.

„Tato nová elektrická polohovatelná lůžka jsou pro pacienty velkým posunem v kvalitě a komfortu při zajištění jejich pobytu v nemocnici. Samozřejmě jsou i obrovským pomocníkem pro zdravotnický personál," vyjádřila radost z nového vybavení nemocnice vrchní sestra oddělení ORL a náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Marie Brilová.

Spokojenost pacientů

Kvalita ošetřovatelské péče se podle vrchní sestry dostává v benešovské nemocnici zase o krůček dál. „Pacienti našeho oddělení mi potvrzovali, jak tuhle velkou změnu zaznamenali. Byli to zvláště ti, kteří měli možnost porovnat rozdíl, kdy jeden den leželi na postelích starých a druhý den na těch nových, polohovatelných," připomněla Marie Brilová.

Ale nové postele mají nejen pacienti ORL. Další dovybavily neurologické oddělení v interním pavilonu. Tam si na ně už zvyká dalších 31 pacientů. Mezi těmito lůžky jsou i čtyři pro využití v oddělení akutní péče.

Další lůžka na obzoru

Zásilka nových lůžek pro benešovskou nemocnici ale není poslední. „Do konce letošního a začátkem příštího roku získáme ještě dalších 246 elektricky polohovatelných lůžek. Vybavení bude mít hodnotu patnáct milionů korun," připomněl mluvčí nemocnice Petr Ballek.

Lůžka dostane také interna, LOP, dětské oddělení a gynekologie. Půjde při tom o 214 postelí standardních, dvanáct pro JIP, stejný počet lůžek batolecích a osm určených dětským pacientům.

Čtěte také: Nymburské novorozenecké oddělení dostalo nové oxymetry