O tom, že turnaj, jehož již 14. ročník se uskuteční v Bratislavě 4. a 5. října, bude mít letos i účastníky ze středních Čech, rozhodli krajští radní. Schválili účast středočeské delegace a pověřili trenéry, aby vybrali nejúspěšnější mladé sportovce, informovala ve středu Helena Frintová z kanceláře hejtmanky. S poznámkou, že nejde o žádnou novinu: pro účast se radní vyslovili už v lednu při schvalování plánu akcí na celý rok.

Vůli vyslat na Slovensko delegaci sportovních nadějí z kraje nyní potvrdili – a to včetně rozhodnutí o zastoupení ve všech třech disciplínách. „Jsem rád, že ve středních Čechách máme spoustu šikovných sportovců i v odvětvích, která nepatří k nejmasovějším,“ řekl k tomu radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního ruchu a sportu Martin Draxler (ANO). „Naší účastí zároveň přispějeme k rozvoji dobrých vztahů,“ doplnil. Bratislavský samosprávny kraj je jedním z partnerských regionů středních Čech v zahraničí. Poměřit své síly s vrstevníky přijedou do Bratislavy i mladí sportovci z dalších partnerských regionů.

Na tuto výpravu vyčlenili středočeští radní 60 tisíc korun. Počítá se s tím, že na Slovensko pojede 46členná delegace: dva vedoucí výprav osm trenérů a jimi vybraných 36 sportovců.

Ilustrační snímek.
Lidé mají pomoci rozhodnout, jak využít peníze z daní

Ilustrační foto.
Dálnice D10 se má u Prahy rozšířit. Středočeši nejsou proti
Ilustrační foto.
Zrychlil by práci stavebních úřadů malý škrt v zákoně?