„Stížnost byla Středočeskému inspektorátu doručená 14. června. Podle povahy věci jsme uvedenou stížnost postoupili 15. června k prošetření přímému nadřízenému zástupce ředitele, tedy řediteli školy," potvrdil Petr Drábek, ředitel Středočeského inspektorátu České školní inspekce ČR.

K podstatě stížnosti dětí se ředitel školy Miroslav Král vyjádřil ve veřejném prohlášení, kde mimo jiné uvedl: „Obětí této vyhrocené záležitosti jsou opravdu žáci 9. tříd, ale nikoli proto, že by se stali obětí nevhodného chování pana zástupce, či silnými slovy řečeno šikany ze strany vedení," uvedl Král.

„Je více než zřejmé, že se stali oběťmi manipulace ze strany jiné dospělé osoby, zřejmě pedagogického pracovníka či pracovníků, kteří si sami nedokázali vyřešit své problémy a využili k tomuto žáky naší školy," konstatoval Miroslav Král.

Mlčení i další výpovědi

„Jsem obyčejný člověk, ale záleží mi na lidských hodnotách, spravedlnosti a především jako řediteli Základní školy Čerčany, kterým jsem již více než rok, na dobrém jménu této školy. Trápí mě, že celá záležitost poškozuje vše, co dobrého se ve škole udělalo, pošlapává pracovní nasazení většiny pedagogického sboru včetně pana zástupce," upřesnil Miroslav Král.

Jeho zástupce Josef Prchal na opakované otázky Benešovského deníku týkající se podstaty žákovské stížnosti neodpovídá. Mezitím daly z čerčanské školy výpověď další dvě pracovnice, asistentka pedagoga a dlouholetá učitelka.

Čtěte také: Kvůli přístupu učitelky k synovi se z Čerčan odstěhovali