K jejich sbírce ve prospěch Dětského centra Klaudiánovy nemocnice, jejíž druhý ročník stejně jako napoprvé odstartoval už březnovou dražbou dortu na policejním plese, se totiž přidali i kolegové z pražského policejního prezidia. Výsledek? Nashromáždit se podařilo 72 tisíc korun. V úterý o tom informovala policistka Eva Hašlová. 

Na úspěchu sbírky měla velký podíl také veřejnost, zdůraznila. „Po zveřejnění zprávy o zahájení začali lidé, kterým není osud těchto dětí lhostejný, nosit na policejní služebny spoustu oblečení, hraček, kočárky a další užitečné věci,“ pochválila vstřícnost občanů především z oblasti Úvalska či Brandýska.

Finanční i věcné dary odevzdali policisté přímo v dětském centru primářce Heleně Tomanové – setkali se však nejenom s ní a se členy jejího týmu. Zlatým hřebem se staly chvíle strávené přímo s dětmi, jimž předávali vánoční dárky a sladkosti. A zatímco dětská očička se rozzářila, nejeden zrak dospělých se zaleskl.

Hašlová to v úterý potvrdila: „Slzám se někteří se neubránili.“ Zdůraznila, že šťastné úsměvy na dětských tvářích, upřímná radost při rozbalování dárků, ale i srdečná objetí byly pro policisty obrovskou odměnou.

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová navštívila porodnické oddělení Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, aby tu předala šek na 10 000 korun a dárkový balíček s dětskou výbavičkou mamince prvního letošního středočeského miminka.
Prvnímu středočeskému miminku roku přivezla hejtmanka dárky
Ilustrační foto
Bouřlivý vítr zasáhne skoro celý kraj. Kromě Mladoboleslavska