"Původně jsem ani nechtěla napsat detektivku, pátrat po tom, co a proč se stalo. Detektivní zápletka přišla tak nějak sama. Snažila jsem se napsat příběh, při jehož čtení budete přemýšlet o tom, co všechno jsme schopni obětovat pro lásku, co všechno jsme pro ni ochotni udělat. A o tom, že si stejně nikdy nevybíráme, do koho se osudově zamilujeme," říká o své novince Třeštíková.

Helena Třeštíková
Helena Třeštíková v soukromých světech. Věčně na hraně

Příběh začíná tak, že je jednu březnovou sobotu v Ďáblickém háji nalezena postřelená mladá dívka Michaela. Zůstává v bezvědomí a policii se nedaří vyšetřit, kdo čin spáchal a proč. Ona sama si po probuzení z kómatu osudný den nepamatuje a nepamatuje si ani celý poslední rok svého života.

Předchozího románu Třeštíkové Bábovky se prodalo téměř 100.000 výtisků, takového nákladu v Česku dosahuje jen málo knih a mezi beletrií je výjimečný. Za bestseller se v Česku označuje už kniha, od níž se prodá 10 tsiíc kusů.

Autorka v knize sleduje během jednoho roku osudy 12 žen, jejichž životy se ovlivňují. Ještě výrazněji je však ovlivňují muži. V románu tak nechybí nevěra, láska, těhotenství, děti, manželské problémy ani osamělé stáří. Třeštíková se ale snažila příběh stavět s humorem a překročit klasický ženský román. Bábovky byly její třetí knížkou po debutu Dobře mi tak a čtenáři i kritiky dobře přijatém románu To prší moře. Román Bábovky se podle Sonnkové dočká i filmového zpracování.

komiksová Lara Croft
Lara Croft slaví dvacetiny a vychází jako obří komiks

Čeští nakladatelé údaje o počtu prodaných výtisků až na výjimky nezveřejňují. Stotisícového nákladu v Česku se svými knihami dosáhli dříve třeba Dan Brown, Paulo Coelho, J. K. Rowlingová s Harry Potterem, Helen Fieldingová s tituly o nešikovné Bridget Jonesové, E. L. Jamesová s trilogií Fifty Shades. Z českých autorů svými nejčtenějšími romány takto bodoval Michal Viewegh, stotisícovou hranici překonal i román Patrika Hartla Okamžiky štěstí, který dostal titul Český bestseller 2016 udílený společností Knihcentrum.cz. Stotisícové i vyšší náklady mají tradičně třeba kuchařky, podařilo se to ale i některým encyklopediím.