„Ve večerních hodinách bude následovat vycházka se sledováním lovících netopýrů pomocí ultrazvukového detektoru,“ doplnila Kateřina Adámková z Českého svazu ochránců přírody.

Již jedenáctý ročník exkurzí po přírodě, k jejímuž poznávání zvou ochranáři veřejnost, nabídne do 17. června třináct vycházek s průvodcem v různých koutech republiky. „Exkurze budou jako vždy zdarma,“ připomněla Adámková a zdůraznila, že vítán je při poznávání dění takřka „za vlastním plotem“ kdokoli – od dětí po vážné zájemce o přírodu.

Ve středních Čechách exkurze, jež organizátoři blíže popisují na www.setkanisprirodou.cz, startují již v sobotu dopoledne setkáním s mokřadními orchidejemi v zámeckém parku v obci Liblice na Mělnicku. O týden později pak Lojovice na Praze-východ hostí setkání s velkopopovickou přírodou. Zájemce, kteří to mají blízko na kraj Prahy, třeba přilákají i páteční poznávání přírody Uhříněveské obory, úterní odhalování tajemství Vinořského parku, středeční výšlap na Slatinu v Dubči či o den později setkání s ťuhýkem v Řeporyjích.

Cestovatelka a prodejkyně zájezdů Kateřina Peukerová
Blíží se doba dovolených. Pro rodiny s dětmi jsou důležité animační programy
Téměř dvacítka těch nejlepších regulovčíků z celého Středočeského kraje změřila své síly na jedné z nejfrekventovanějších křižovatek v Mladé Boleslavi.
Klání policejních regulovčíků sledovali i politici napříč stranami