„Typickou“ dopravní nehodou pondělního rána se stal střet svou osobních aut sice s pomačkanými plechy, ale naštěstí bez zranění – a většinou i bez úniku provozních kapalin.

Menší bouračky vždy s účastí dvou aut byly hlášeny ze silnic nižších tříd či městských ulic například od Koněprus na Berounsku (zde se podle policie nikomu nic nestalo, ačkoli hasiči měli hlášený zásah s vyproštěním osob), ze Štefánikovy ulice v Říčanech, z příbramské ulice K Drkolnovu, z Dobrovíze na Praze-západ, z Havlíčkovy ulice v Mladé Boleslavi či od Vlašimi na Benešovsku; v Novém Strašecí se střetly osobní auto a traktor.

Jedno osobní vozidlo pak samotné havarovalo u obce Čestín na Kutnohorsku či na hlavním tahu I/18 z Příbrami na Sedlčany u obce Obory. I v místě této havárie policisté krátce po osmé hodině zaznamenali zjištěný stav: bez zranění i bez úniku provozních kapalin.

Řidička narazila zezadu do kamionuDopravní nehodu řešili policisté v pondělí 19. listopadu v dopoledních hodinách. Na silnici I/38 u obce Třebešice u Čáslavi na Kutnohorsku došlo ke střetu osobního a nákladního vozidla. „Řidička osobního automobilu ze zatím nezjištěných příčin narazila zezadu do kamionu před ní,“ sdělila policejní mluvčí Martina Fejfarová. Alkohol jako příčina dopravní nehody byl vyloučen. Karambol se dle informací policie naštěstí obešel bez zranění. „Příčiny a okolnosti nehody jsou nyní v šetření,“ doplnila Fejfarová.

Čtvrt hodiny po osmé pak dvě nabouraná auta omezila průjezd na výjezdu z Prahy po dálnici D8 na devátém kilometru. Průjezd však se zvýšenou opatrností zůstal možný.

Nesjízdnost komunikace na pomezí Kladenska a Prahy-západ odřízla Okoř. Po sedmé ranní Ropid – Regionální organizátor Pražské integrované dopravy – ohlásil, že až do odvolání nebudou tamější zastávku obsluhovat autobusové linky 323, 350 a 624. Cestující tak nemohli vyrazit do Prahy ani na Koleč či do Kladna.

Řidiče v autech pak dopravní komplikace potrápily zvláště na hlavních tazích; především na „tradičních“ místech, kde lze s potížemi počítat i nezávisle na počasí. Na příjezdu do Prahy motoristy zdržely kolony prakticky ze všech směrů, místy nebyl po ránu plynulý provoz ani na Pražském okruhu.

Dále od metropole se tvořily kolony především na Benešovsku – na dálnici D1 u Chocerad a také na pomezí Benešovska a Prahy-východ u Mirošovic. Jako bolavé místo dopravy na Benešovsku spojené s dlouhým čekáním v kolonách se projevilo rovněž omezení na páteřní trase na jih – na silnici I/3 u Miličína.

Ani s úplným rozedněním by řidiči neměli ubírat na ostražitosti. Výstraha meteorologů varujících před možným náledím platí až do desáté dopolední. S klouzajícím povrchem vozovek i chodníků je pak třeba opět počítat večer.

Ilustrační foto.
Staveniště na silnicích: hned s odchodem zimy
Ilustrační foto.
Zmizet mají tankodrom, nebezpečné skály i křižovatka smrti