Rakovničtí zemědělci dělají pro region záslužnou práci nejen na polích, ale tvrdé bitvy dokáží svést i na vyjednávací půdě. Okresní agrární komora v Rakovníku pod vedením Jaroslava Mikoláše, který je zároveň jednatelem firmy Lupofyt Chrášťany, dokázala mimo jiné „vybojovat”, aby plánované nádrže u Senomat a Šanova mohli zemědělci využívat i pro závlahu polí, stejně tak chtějí prosadit výstavbu malých nádrží na potocích, jejichž výstavbu by dotoval stát.

Premiér Andrej Babiš a jednatel firmy Lupofyt a zároveň předseda Okresní agrární komory Rakovník Jaroslav Mikoláš.
Zemědělci chtějí zrychlit výstavbu malých nádrží
Předseda vlády České republiky Andrej Babiš a ministři životního prostředí, zemědělství a dopravy navštívili ve středu 17. července Rakovnicko, aby se seznámili s opatřeními pro zmírnění dopadů sucha.
Výstavba vodních nádrží začne v roce 2022

Rakovnicko by mohlo mít nakonec i zastoupení v nejvyšších patrech agrární komory. Jaroslav Mikoláš byl totiž zvolen kandidátem představenstva Agrární komory České republiky, Miloslav Mánek je kandidátem do dozorčí rady Agrární komory České republiky.

„Věřím, že budeme mít nejnovější informace, a že se budeme moci aktivně podílet na tvorbě zemědělské politiky a tím pomůžeme zemědělcům našeho regionu,“ nechal se slyšet Jaroslav Mikoláš. Právě pod jeho taktovkou připravuje středočeská agrární komora ve spolupráci s Regionální komorou Severočeského kraje podklady a dokumenty dokazující, že Rakovnicko patří k nejsušším oblastem v republice. Nedostatek srážek pak způsobuje mimo jiné nízké výnosy.

V pondělí 6. ledna byl slavnostně otevřen AquapRak.
Hotovo. AquapRak se otevírá veřejnosti
Výstavba chodníku u nové výrobní haly Valeo Rakovník.
Konec riskování na silnici. K výrobní hale povede chodník