Na rozdíl od Holomčíka, který se mluvčím stal s celoživotní novinářskou zkušeností (stál mimo jiné u zrodu obnovené rozhlasové relace pro motoristy Zelená vlna) a testy pro přijetí do služebního poměru u Hasičského záchranného sboru ČR absolvoval až „na stará kolena“ v 61 letech, přičemž mezi ostatními nováčky byl právě vzhledem k věku k nepřehlédnutí, přichází Fliegerová z řad dosavadních příslušníků sboru. Dříve pracovala jako operační důstojník v rámci KOPIS – krajského operačního a informačního střediska. Jde o pracoviště, kam se dovolají lidé telefonující na tísňové linky 150 a 112 – a které také následně rozhoduje, které konkrétní jednotky vyrazí k zásahu.

Příprava informací o aktivitách hasičů určených široké veřejnosti nicméně pro ni nebude novinkou. V minulosti již vydávala třeba zprávu o velkém cvičení spojeném se zásahem u hromadné nehody, jež se uskutečnilo loni v březnu v Kladně; v květnu pak o výcviku hasičských zdravotníků na Mělnicku.

To, že mluvčí hasičů vzejde z řad dosavadních příslušníků, kteří mají o dění u sboru detailní přehled podpořený dlouholetými zkušenostmi, není nijak neobvyklé. Třeba současný mluvčí pražských hasičů Martin Kavka přešel na svůj post z pozice vyšetřovatele příčin požárů. Ostatně – mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová je přímo operátorkou tísňové linky.

Poslední den v roce řešili středočeští hasiči poměrně kuriózní zásah, kdy operátoři tísňové linky přijali informaci o pádu velblouda do rybníka v obci Hulín na Příbramsku.
Hasiči byli voláni k velbloudovi v rybníce. A nešlo o fór
Tradičně k nejrušnějším v rámci republiky se zařadila silvestrovsko-novoroční noc středočeských hasičů.
Prvním zásahem roku byl v kraji požár tújí
Ilustrační foto
Oslava Silvestra: poprala se celá rodina včetně sousedů